"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

kral süleymanın demonlarından Abracax






(Cehennemin kötü ruhlkarından Abracax)
——————————————————————————————————————

bu kötü ruhun ismi, muhtemelen Abrasax'ın bir bozulmasıdır, Abraxas ya bir horoz veya bir aslanın başı, bir adamın vücudu, ve bacaklar için yılanlara sahip olan Gnostics'in bir Tanrısı.

Abrasax'ın, 365 topladığı Gnostic isminde Yunan mektupların sayısal değerleri, yılda günlerin sayısı. Bu, hem de isimde Yunan mektupların sayı değeridir, Mithras'tır, bu iki tanrının, bir olduğu spekülasyonu davet etmektedir.
E.A. Wallis, Gnostic tanrısının hakkında şöye yazar: "Abrasax, 365i temsil etti. ve bir Pantheus, yani bütün-Tanrı olarak, o, (Phoebus) bir horozun başıyla muskalarda gözükür, veya (Ra veya Mithras) bir aslandan, bir adamın vücudu, ve onun bacakları, akreplerde bitiren yılanlardır, Agathodaimon'dan şöye yazar. Onun sağ elinde bir kulüp, veya bir harman dövenini kavrar, ve onun solunda, bir yuvarlak şey veya oval kalkan vardır"
Tanrılara ortak olduğunu (Muskalar ve tılsımlar, p.-209), ve Hıristiyan yazarlar tarafından kötü ruhların durumuna azaltılması için putperest dinler ve kafir tarikatlarının Tanrıçaları. Gerçekten, kafir dinlerinin tanrıları, Hıristiyan kötü ruhlar için ilk kaynağı oluşturdu.



(Gnostic tanrısı Abraxas'ın iki örneği)
 
Ya urum birşey sormak istiyorum... Bu varlıkların genel görünümleri mi bu şekildedir yoksa herkişide farklı görünümlere bürünebilirler... Çünkü bildiğim kadarıyla diğer alemlere gittiğimiz zaman gördüklerimiz bizim imajinelerimizle gerçekleşiyor kısacası düşünmemiz ile orda olmamız bir oluyor bu da öyle birşeymidir...??
 
bunlar kaynaklardan elde edilen veriler sonucu resamlar tarafından yapılan resimler. solomon keys lerde resim bulunmaz siğileri sembolleri yada basit tarifler bulunur. bu kitaplardaki çalışmaları yapan büyücüler daha ayrıntılı olarak açıklama yapar yada resmder. araştırmacılar ise bir çok kaynaktan elde edilen verileri toplayıp bu resim ve yorumları yaparlar.

aslında bu bahsedilen varlıkların hiç birinin görüntüsü yook gören kişiler bilinç altındakilere göre o varlıklara şekil veriyor bence bu resimler o varlığın pisşikolojik özelliklerin yaptıklarının sembolleri
 
urum görünüşlerinin olmadığına katılmıyorum eğer tasvir edilen bir şekli hiç bilmeden bir başkası görüyorsa bence bu o betimlemenin doğru olduğunu gösterir haksızmıyım..yani bilinç altımızdakilerle oluşturduğumuz şeyler evet ama bilmediğin birşeyi oluşturamazsın..ben bunu yaşadım öyle bir daemon olduğundan habersizken buna şahit oldum zamanım olduğu bir günde çizimlerini paylaşabilirim
 
Suratı çok tatlıymış yüzüklerin efendisindeki varlığa benzettim ben :) Hz.Süleyman gerçek bir evliya..
 
urum görünüşlerinin olmadığına katılmıyorum eğer tasvir edilen bir şekli hiç bilmeden bir başkası görüyorsa bence bu o betimlemenin doğru olduğunu gösterir haksızmıyım..yani bilinç altımızdakilerle oluşturduğumuz şeyler evet ama bilmediğin birşeyi oluşturamazsın..ben bunu yaşadım öyle bir daemon olduğundan habersizken buna şahit oldum zamanım olduğu bir günde çizimlerini paylaşabilirim

lütfen o çizimleri paylaşın, kara kalem çalışması ise çok merak ettim şimdiden.
 
Geri
Üst