Berhettiye aslında hazır bir dua değildir. Tasavvuf içinde yer alır. Aydınlatan yol gösteren dua demektir. Yani aslında Yaratıcıya içsel olarak dua etmenin tasavvufi karşılığıdır.
Tasavvuf dışında sanki tek bir dua gibi sanılmaktadır o yüzden tam olarak bulaşmasınızdır. Zira onlarca var.
Berhettiye Duası
اللهم يا نور السموات والأرض، يا واحد يا أحد، يا من بيده ملكوت كل شيء، أسألك بنور وجهك العظيم أن تفتح لي أبواب حكمتك، وتغمرني بأنوار معرفتك، وتجعل قلبي متصلاً بسر عبادتك.
اللهم اجعلني من أهل القرب، وارزقني الفهم عنك، وثبت قدمي في طريقك، وأيدني بروح منك، يا حي يا قيوم، برحمتك أستغيث
Arapça Okunuşu
Allâhumme yâ nûres-semâvâti vel-ard, yâ vâhidü yâ ehad, yâ men biyedihi melekûtu kulli şey’, es’elüke bi-nûri vechikel-azîm en tefteha lî ebvâbe hikmetike, ve tugmiranî bi-envâri ma’rifetike, ve tec’ale kalbî mutasılan bi-sirri ibâdetike.
Allâhumme’c’alnî min ehlil-kurb, verzuknî el-fehme ank, ve sebbit kadamî fî tarîkike, ve eyyidnî bi-rûhin minke, yâ Hayyu yâ Kayyûm, birahmetike esteğîs.
Anlamı:
“Allah’ım! Ey göklerin ve yerin nuru, ey bir ve tek olan! Her şeyin mülkü elinde olan Sensin. Yüce zatının nuru hürmetine Senden hikmet kapılarını açmanı, marifet nurunla beni aydınlatmanı ve kalbimi ibadetinin sırrına bağlamanı diliyorum.
Allah’ım! Beni yakınlık ehli kıl, Sen’i anlamayı nasip et, ayaklarımı yolunda sabit kıl ve beni katından bir ruh ile destekle. Ey Hayy ve Kayyum olan, rahmetinle yardımına sığınıyorum.”