"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kenzül Havas

Merhaba arkadaşlar kenzül havas kitabında bazı materyallerden bahsediyor kitapta belirtilen kirişin ne olduğunu bilen arkadaşlar var mı ve fülaneibni ve fülane sözcüklerini nasıl kullanabiliriz yardımcı olacak arkadaşlar var ise yardım edebilirlermi

bağırsaktan yapılan bir iptir, aktarlarda satılır.
şundan olma şu

aşyeden olma fatma gibi
yada

ayşe ibni mustafa gibi
ibni oğlu
binti kızı

Berhettiye aslında hazır bir dua değildir. Tasavvuf içinde yer alır. Aydınlatan yol gösteren dua demektir. Yani aslında Yaratıcıya içsel olarak dua etmenin tasavvufi karşılığıdır.

Tasavvuf dışında sanki tek bir dua gibi sanılmaktadır. o yüzden tam olarak bulamamış olabilesiniz . Zira onlarca var.

Berhettiye Duası

اللهم يا نور السموات والأرض، يا واحد يا أحد، يا من بيده ملكوت كل شيء، أسألك بنور وجهك العظيم أن تفتح لي أبواب حكمتك، وتغمرني بأنوار معرفتك، وتجعل قلبي متصلاً بسر عبادتك.

اللهم اجعلني من أهل القرب، وارزقني الفهم عنك، وثبت قدمي في طريقك، وأيدني بروح منك، يا حي يا قيوم، برحمتك أستغيث

Arapça Okunuşu

Allâhumme yâ nûres-semâvâti vel-ard, yâ vâhidü yâ ehad, yâ men biyedihi melekûtu kulli şey’, es’elüke bi-nûri vechikel-azîm en tefteha lî ebvâbe hikmetike, ve tugmiranî bi-envâri ma’rifetike, ve tec’ale kalbî mutasılan bi-sirri ibâdetike.

Allâhumme’c’alnî min ehlil-kurb, verzuknî el-fehme ank, ve sebbit kadamî fî tarîkike, ve eyyidnî bi-rûhin minke, yâ Hayyu yâ Kayyûm, birahmetike esteğîs.

Anlamı:

“Allah’ım! Ey göklerin ve yerin nuru, ey bir ve tek olan! Her şeyin mülkü elinde olan Sensin. Yüce zatının nuru hürmetine Senden hikmet kapılarını açmanı, marifet nurunla beni aydınlatmanı ve kalbimi ibadetinin sırrına bağlamanı diliyorum.

Allah’ım! Beni yakınlık ehli kıl, Sen’i anlamayı nasip et, ayaklarımı yolunda sabit kıl ve beni katından bir ruh ile destekle. Ey Hayy ve Kayyum olan, rahmetinle yardımına sığınıyorum.”

Berhettiye aslında hazır bir dua değildir. Tasavvuf içinde yer alır. Aydınlatan yol gösteren dua demektir. Yani aslında Yaratıcıya içsel olarak dua etmenin tasavvufi karşılığıdır.

Tasavvuf dışında sanki tek bir dua gibi sanılmaktadır o yüzden tam olarak bulaşmasınızdır. Zira onlarca var.

Berhettiye Duası

اللهم يا نور السموات والأرض، يا واحد يا أحد، يا من بيده ملكوت كل شيء، أسألك بنور وجهك العظيم أن تفتح لي أبواب حكمتك، وتغمرني بأنوار معرفتك، وتجعل قلبي متصلاً بسر عبادتك.

اللهم اجعلني من أهل القرب، وارزقني الفهم عنك، وثبت قدمي في طريقك، وأيدني بروح منك، يا حي يا قيوم، برحمتك أستغيث

Arapça Okunuşu

Allâhumme yâ nûres-semâvâti vel-ard, yâ vâhidü yâ ehad, yâ men biyedihi melekûtu kulli şey’, es’elüke bi-nûri vechikel-azîm en tefteha lî ebvâbe hikmetike, ve tugmiranî bi-envâri ma’rifetike, ve tec’ale kalbî mutasılan bi-sirri ibâdetike.

Allâhumme’c’alnî min ehlil-kurb, verzuknî el-fehme ank, ve sebbit kadamî fî tarîkike, ve eyyidnî bi-rûhin minke, yâ Hayyu yâ Kayyûm, birahmetike esteğîs.

Anlamı:

“Allah’ım! Ey göklerin ve yerin nuru, ey bir ve tek olan! Her şeyin mülkü elinde olan Sensin. Yüce zatının nuru hürmetine Senden hikmet kapılarını açmanı, marifet nurunla beni aydınlatmanı ve kalbimi ibadetinin sırrına bağlamanı diliyorum.

Allah’ım! Beni yakınlık ehli kıl, Sen’i anlamayı nasip et, ayaklarımı yolunda sabit kıl ve beni katından bir ruh ile destekle. Ey Hayy ve Kayyum olan, rahmetinle yardımına sığınıyorum.”

havasın derinliklerinde behetiyye daha uzun olarak yazılmış.yazdığınız eksik gibi.

O azimet. azimet için 18 tane ayrı konuda eklemeniz gerekenler var onların ne olduğunu ve hesaplanması gerekenleri biliyor musunuz ve onun Arap alfabesi ile yazılı olanı mı lazım.

Merhaba.berhetiyyenin arapçasını bulamıyorum.yardım eder misiniz?
Arapça bildiğim için biraz göz gezdirdim sözlükte. Başında olumsuzluk edatı varsa لابرح gibi bir yerden ayrılma anlamı taşıyor. Arapçada mekan ve coğrafya belirten kelimeler ي ile bittiğinde aidiyet belirtir. Tam cümle veya sözcüğü bilmiyorum ama bu bilgilerle okurken bir yerden uzaklaşmak gibi cümle tamamlayabiliyor mu bu arda berhetiyye isimdir ama ben fiil üzerinden örnek verdim. Farklı kombinasyonlar denedim ama bulabildiğim yarım yamalak bir şey oldu.

instagramı her yerde var, takip et diye yazıyor, ordan takip edip iletişime geçebilirsiniz :)şu an iki mesaj arasında reklamını bile görüyorum.

Geri