"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

İslam'da astroloji öğrenmek haram mıdır?

anyasdfghjk

Kayıtlı Üye
Herkese merhaba, astrolojiyle ilgileniyorum, bir süredir de namaz kılıyorum. Kendimce ibadet etmeye başladım maneviyatımı güçlendirmek istiyorum ancak astroloji öğrenmemin dini olarak bir sakıncası var mı, bu konuda görüşler nelerdir danışmak istedim. İnternette bir kaç sitede bir insan bir burçla ilişkilendirildiyse kişi de burç da aralarındaki ilişik de Allah'tandır diyenler olmuş, tamamen günahtır batıl inanç diyen de. Bu konuda ortak bilinen bir görüş var mı?

Ek olarak: Kehanet vb. geçen derslere katılmamayı düşünüyorum, bu işi de meslek olarak edinmeyi düşünmüyorum merakım ve ilgim olduğundan ders alıyorum.

Helal ve haramın belirlenmesi tamamen senin algı leveline göre değişir.

İslamın direği tevhittir. 5-6 tane de şartı vardır Müslüman olarak kalabilmenin.

İlim ve irfan bundan sonra pekiştirici olarak gelir. Öğrenmek istediğin ilim seni tek garanti belgen olan tevhitten alıkoymakla sınayabilir diye bazı ilimler sadece ehline verilmelidir.

Mesela Astrolojiye fazla kapılıp olacak olan her şeyi astrolojiden (veya kartlardan,totemlerden) görebilmeye başlamak şeytani bir tuzak olarak görülür. Bunun aynısı kahve falı için de geçerlidir. Geleceği görmek islam felsefesi için bir marifet değildir çünkü, hatta o gördüğün geleceğin hangi yöne evrileceği senden yine saklanacaktır. Gelecekten belli kesitleri görmenin kendi ince tuzağıdır bu. Yani bir enerji kanalına girebilirsin ve bir anda gelecekle ilgili tahminlerin arka arkaya tutmaya başlayabilir. Bu bana da çok oluyor. Herkese de olur. Bana oluyorsa herkese daha çok olur hatta.

İşte bu noktada bazı sapmalar oluşabilir, dini motivasyonun başka odaklanmalara kayabilir ve zaafların ortaya çıkabilir. Zaaflarını kendinden gizlemeye devam edersen Vesveseler başlayabilir ve bir zamanlar olduğu gibi vesveselerini kolayca bastırmada güçlükler yaşayabilirsin. Dönüşebilirsin.

Tabi örnek verdim. Çünkü ben bu süreçten geçtim. Bu süreç çok yavaş ilerler ama tamamlandığı zaman dinini eskisi gibi işe yarar özgüven kaynağın olarak bulamayabilirsin. Bir çok insan inancından oluyor temelini sağlam tutamadığı için.

Yorumum bu şekilde.

Mümin için tek şart gönülden inanmak, güvenmektir.

Teorik olarak katılıyorum. Genelleme yapabiliriz.
Ama pratikte hiç bir mümin buna yorum yapmaz. Haya eder. Kendine paye vermekten sakınır. Çünkü şeytani zona karşı bizden daha hassas latifeleri ve deneyimleri vardır. Kendi inancının gerçekten gönülden yaşandığına kanaat getirmek, dünyada artık işim kalmadı demektir. İmtihanları zaten her türlü geçerim, kalbim temiz, muafım demektir.

Son düzenleme:
Teorik olarak katılıyorum. Genelleme yapabiliriz.
Ama pratikte hiç bir mümin buna yorum yapmaz. Haya eder. Kendine paye vermekten sakınır. Çünkü şeytani zona karşı bizden daha hassas latifeleri ve deneyimleri vardır. Kendi inancının gerçekten gönülden yaşandığına kanaat getirmek, dünyada artık işim kalmadı demektir. İmtihanları zaten her türlü geçerim, kalbim temiz, muafım demektir.
İyi de neden dillendirme çabasına girsin ki ? Dilinle inandığın dilinin inandığıdır.

Şartı fetva koşar. Fetvayı veren de insandır. Haya etmek isteyen ; her duyduğunu kabul etme meylinden haya etmeli. Söyleyeceklerim bu kadar.

Geri