"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

İnanılarak içten dua

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Rahent
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
sonbahar sezonu yeni koleksiyon konulu fotoğraf kolajı ile oluşturulmuş banner - kerim ali
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Rahent

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar, daha önceki konularım da da belirtmiştim, zor durumdayım sevdigim kişi beni bırakıp gitti. Ne mesaja cevap veriyor yüzyüze konusunca da kırıcı olup istemedigini söylüyor, ayrıldıktan sonra sürekli denk geliyoruz biryerlerde. Başımdan dün gece gario bir olay geçti; uzun süredir güçlü duruyorum fakat dün sinir krizine girip ağlayarak dua ettim, baya uzun uzun, çaresizlikten Allah a sıgındım yardım ve af diledim, şu an yazarken bile gözlerim doluyor. Dua ederken yalnız olmadığını farkettim bilmiyorum psikolojikmi değil mi ama tabana bakarken odanın etrafında hafif sarımsı bir noktaya benzer tam tarif edemiyorum kusuruma bakmayın, saniyelik olsa da belirginleşip geçişler yapıyordu. Tüylerim diken diken oldu. Dua ederken de Allah tan meleklerini bana yardım etmesini diledim içtenlikle garip bir duyguydu paylaşmak istedim.

Bende öyle düşündüm ama oda karanlık olduğu için, gözyaşından yansıyacak bir ışık yoktu

Ve bugun gariptir ki karşıma çıktı, gerçi ben onun oturdugu yerin oralar da takılıyorum gittigim mekanlar vs :) tam da forumu okurken telefondan, kafamı kaldırıp soluma baktım yanımdan arkadı donuktu marketten çıkmış muhtemelen beni gördü o anda daha sonra arabasıyla da önümden geçerken gördü ama vız tabi hala aramız kötü selam sabah arama mesaj yok

aslında duygulardan çok mantıklı şekilde bakmak lazım,böyle bir dua ederseniz duanın gerçek olması neredeyse imkansızdır.

inançları kötülemek yada aşağılamak için söylemiyorum biraz mantıklı düşünürsek,dua ettiğiniz tanrı allah ve günümüzün en yaygın dinlerinden birisi islam'ın tanrısıdır aynı zamanda 3 büyük din diye tabir edilen dinlerinde varsayılan tanrısıdır, ortodoks kilisesinde de allah diye söylendiği olur diğerleri için detaylı bilgim yok açıkcası.

Fakat konuya dönersek,kitaplrda insana özgür irade verdiği ve hiç bir şekilde insana müdahale etmeyeceği yazıyor,eğer kitaplara inanıyorsanız yada bu üç büyük dinden birine mensupsanız söz konusu kişi eski sevgilinizin düşşüncelerine girip size tekrar gelmesininin imkanı yok söz konusu inançların tanrısının yani ''Allah'' için isteğinizi yerine getirmek inançlara göre çocuk oyuncağı bile olmasa da eski sevgiliniz de bir birey olduğu için onun özgür iradesine engel olmayacaktır,yani dua etmeniz,ibadet etmeniz tabiki kötü bir şey değil fakat bu şekilde bir duanın gerçek olması sizin inancınıza göre imkansız.

3 büyük dinden birine mensup olduğunuzu düşünerek yazdım,başka bir inançta ''Allah'' isminde bir tanrı varsa ve ona dua ediyorsanız bilemem fakat başka Allah isiminde tanrı bilmediğim için varsayımımı bu şekilde bu şekilde tanımladım.

Sorununuza gelirsek bu konu hakkında yardım istememişsiniz fakat kişisel önerim kafanıza fazla takmamanız,ne kadar düşünürseniz o kadar üzülürsünüz

Bu arada önceden belirttiğim gibi inançları aşağılamak yad hor görmek değildir efendim,yapıcı eleştiri yada düzeltme olarak görebilirsiniz kötü niyetle yazmadım fakat açıklama gereği duydum.

Evet dediğiniz gibi özgür iradeye karışmaz ama kişi bana şu an kin nefret dolu ve katı belki kişiyi bana karşı biraz daha yumuşatma gibi bir durum söz konusu olabilir

Bakış açısına göre değişir fakat bence bu tür işleri dua yada büyü ile çözmeye çalışmamak lazım,yani gerek yoktur efendim.

Büyü yada dua olmadan da istediğimizi başarabiliriz,kendinizi bu kadar hafife almayın sizi yada bahsettiğiniz kişiyi tanımadığım için kişisel yorum yapamıyorum fakat insan üstü olmayan bir konu için insan üstü bir yardım almamıza gerek olmadığını düşünüyorum,tabiki bu kişisel fikrim.

Sayın Sampiyonsm inanarak ve çaresizlikle ettiğiniz dua kabul olmuş olabilir. Dua etmeyi bırakmayınız.
ALLAH müminlerin kalplerini birbirlerine yaklaştırır. Hayırlısı olsun. Hayırlısını isteyin.

Büyüyü bilmem de dua etme de bir sakınca yok bence. Dua etmekle, kişinin özgür iradesine karışmıyorsunuz ki, mesela "Rabbim hakkımda hayırlı ise şu işi bana kolaylaştır." diyorsunuz. Büyü hakkında derin bilgilerim yok ama büyü de çeşitli varlıklar ile direkt bir müdahale oluyor diye biliyorum. İşte bu özgün iradeyi kısıtlar. Ama Allah 'a yapılan dualarda, böyle bir şey yok. Yüce Allah, nasıl bilirse öyle yapar.
-----

Bence çok kafanıza takmayın. Duanızda hayırlısını isteyin, olursa olur, olmazsa olmaz.

Nekadar duygusal ve romantik bir durumdasiniz, O'nu cok seviyor olmalisiniz...
Insallah sizin duygunuzu hisseder ve sevginize karsilik verir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
(30 x 13 inç)
Geri