"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

İnancı olmayanlar için ölüm sonrası dünya

brotherhood

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar

Eşim ve ben eskiden Müslümandık. Şu an herhangi bir dini inanca bağlı değiliz. Yaratıcının varlığına inanmaktayız, ancak öteki dünyanın olup olmadığı konusuna açıklık getirebilecek bir argüman bulamadım. Eşim bu konuda derin bir üzüntü hissediyor. Ölüm sonrası dünyanın varlığıyla ilgili dini kaynak göstermeden kendince bir açıklama getirebilmiş kimse bulunuyor mu ?

Sevgilerimle

Ben bu dünyayla uyumlu olmadığımızı düşünüyorum. Tüm canlılar doğayla barışık ve uyumluyken biz zararlı bir türüz. Sırt ağrılarımızın bile dünya yerçekimine uygun olmadıgımız için oluştuğunu düsünmekteyim. Doğada bir çok canlı doğduktan cok kısa bir sürede hayata atılırken insan yavrusu yıllarca bakıma muhtaç aslında bir cok örnek var ama kısa tutayım. Buraya bence başka bi yerden geldik ve oraya döneceğiz sanki.

Ölüm: Canlının hayatının sona ermesi, yaşamsal faaliyetlerinin durması, yaşama gücünün yok olması.

Bedenimiz çürüyecek ve kemiklerimiz eriyip zaman içerisinde yok olmayacak mıyız? 5 duyu organımızı yitirmeyecek miyiz?

“Sonra siz, öldükten sonra mutlaka diriltileceksiniz.”Mü'minûn 23:16

Öldükten sonra 'diriltilmek' tekrardan spawn atılacağımızdan bir çok sure'de bahsedilir fakat bu spawn neye göre atılacak ve hangi yaşımız da tam olarak tekrardan diriltileceğimiz gibi detaylar hakkında hiçbir bilgi verilmez sadece 'O, her türlü yaratmayı bilir' denip geçilmiş.

Kuran'da zaten hali hazırda bir ton çelişki mevcut iken , 'ölüm' gibi bir gerçeklik hakkında şüphesiz bilgilendirici bir sure olmaması da şaşırtıcı değil zaten ,
Bol keseden cennet-cehennem, ödül-ceza, umut-korkutma sunan; sürreal bir hikayeden öteye gidemeyen, detaylandırmayan ve inanırlarını yalnızca inançla bırakan, kesinlikle bilgi vermeyen bir kitap olduğu için ölüm sonrası yine muallakta kalıyor.

Ölüm sonrası için olasılıklar zaten çok fazla, ancak ben tekrardan yaratılışa inanmadığım için, ölüm benim için kesin bir bitiştir. Algılar, duyular, beyin ve beden yok olduğunda, insan da tamamen yok olur.

Ölüm sonrası hayatlarımızı farklı boyutlarda devam ettiriyoruz diye düşünüyorum.
Ölülerin yaşadığı diyar faklı ama orda da kalıcı değiller. Sanırım en sonunda kara delik hepimizi yutacak, ötesindeki gerçek yurdumuza giden yol orası.

İnsanda çakra denilen sinir ağlarına etki edip insanı hayatta tutan ruh adını verdiğimiz yaşam enerjisi olmasa idi hayatta olmazdık. Bu yaşam enerjisinin de kendi kendine oluşamayacağı, bu da tek bir Yaratıcı tarafından ölüm sonrası insanların hesaba çekileceği mantığını ortaya koyuyor şahsi fikrim.

Geri