"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

İlim ve Para Çelişkisi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yule
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
sonbahar sezonu yeni koleksiyon konulu fotoğraf kolajı ile oluşturulmuş banner - kerim ali
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yule

Yönetici
"Ezotorik ğretiler neden sayısı az kişinin bilmesi ve maddiyat karşılıgında maddi ödeme olarak zorlaştırılıyor tanrıyı ve ilmini öğretmek paranın iğrenç baskısı ile gerçekleşiyor her adımımız para müslüman ülkelerde bunları öğrenmek çok zor illa kiliseye gidipmi yada hahamlara yalvararak bedava biliği ve eğitim görebileceğiz çok acı bir gerçek için ücretsiz öğretmenler olamazmı"

Üstteki yazı adını gizli tutacağımız bir üyemiz tarafından yazılmıştır. Bunun gibi birçok mesaj aldığımız için bu konuyu açma ihityacı duydum ve cevaba karşılık yazımı yazıyorum. Konu mesaj yazan üyemize özel değil böyle düşünen ve soru soran tüm üyelerime cevap olarak verilmiştir.

Hangi papaz, hangi haham ücretsiz ezoterik bilgiler veriyor. İkincisi bu insanlar din adamlarıdır. Ezoterik bilgilerle alakaları yoktur. Kendisi bilebilir. 100 papazdan belki 1 tanesi ezoterik bilgilerden bir nebze biliyordur. Müslüman ülkelerde de herhangi bir imamın yanına giderek ücretsiz bilgi alabilirsiniz. Eğer amacınız dini bilgi öğrenmek ise.

Eğer amacınız gizli ilimleri öğrenmek ise bunun bir karşılığı var. Bir gizli ilim uzmanı gecesini gündüzünü öğrenmeye adıyor. Şehir şehir dolaşıyor. Binlerce pahalı malzeme kullanıyor. Sonra bu insanlardan yardım isteniyor. Karşılığında ilim sahibi ücret istediğinde "amaaan nasıl olur, olur mu böyle şey" diye yakınmalar oluyor. Zaten ilim sahibi insanların yemek yemeye ihtiyacı yok, doyuracak eşleri çocukları yok, üstlerine başlarına birşeyde giymezler, elektrik suya zaten hiç gerek yok. Anlayacağınız paraya ihtiyaçları yok zaten. Bu nasıl nasıl bir algı anlamıyorum ki. Bu internete para öderken paranın iğrençlğinden bahsetmiyorsunuz. Üzerinize giydiğiniz kıyafetlerin paranın o iğrençliği ile alındığından bahsetmiyorsunuz. Her şeye milyarlarca para harcanırken ilim gibi bir konuda hiçbir karşılık vermeden ona nasıl sahip olacağınızı düşünüyorsunuz. Yaratıcının adını hiç kullanmayın. Sonuçta yaratıcıdan gelen bu bilgiyi kullanan bu kişilere dünyada kullanması adına melekler para vermiyor.

Şimdi tatmin edici bir cevabı sizler verin. Bu ilim insanları ne yapsınlar?

Sadece dini konuda değil, her ilmi konuda mutlaka bir bedel ödeniyor. Maddi ya da manevi. En basitinden, öğretmenler öğrencilerine belirli bir ücret karşılığında ders anlatıyor. Herkes emeğinin karşılığını almalı diye düşünüyorum.

Sanırım o eskidenmiş Bir budistin yanına gidip al bu çocuğu eti senin kemiği benim diyerek verip budistin herhagi bir talepte bulunmadan kabul etmesi:)

Sanırım o eskidenmiş Bir budistin yanına gidip al bu çocuğu eti senin kemiği benim diyerek verip budistin herhagi bir talepte bulunmadan kabul etmesi:)

Ona sopa yiye yiye eğitilmek denir ki,
eski ama sağlam bir sistemdir.
Ya da başka karşılıklar verilebilir.

Öyle bir durum para vermekten daha kötüdür.
Böyle siteden suya sabuna dokunmadan okumaya benzemez.
İnternet çağında olduğumuz için şanslıyız.

Ekstradan şunu da ekleyim.
Varlıklar sizden para istemez ama onlarda bir bedel ister.
Keşke onlara da para verilip kurtulunsaydı.

O budistlerde bir manastıra kapanma durumu vardı. Tarla o çocuklara yaptırılırdı, temizlik, boyama, inşaat işlerini de o çocuklar yapardı. Yani orada karın doyuran, barınmayı sağlayan, korumayı yapan yine o çocuklardı. Ha manastır dışından parayla adam tutup yapmışsın, ha o çocuklara yaptırmışsın. Bir tür modern barter durumu vardı. Sen benim işimi göreceksin ben de senin. Burada elbette o budist rahiplerin yaptıkları iki tas pirinç ve bir barakayla karşılaştırılamaz ama bir şekilde adamlar parayla alacaklarına çocuklara yaptırıyordu.
Eskiden Anadolu'da da dergahlara medreselere alınan çocukların aileleri ya bağış yapardı, ya erzak verirlerdi. Ya da zaten devlet tarafından bu alimlerin ihtiyaçları karşılanır ve alim yetiştirmeleri için alan oluşturuldu maddi ve manevi anlamda.

Şimdi bunu genele yazıyorum.
Günümüzde ne böyle bir köy var (keşke olaydı iyiydi) ne devlet buna sahip çıkıyor. Mabet istiyorsa kalksın bir köy ayarlasın imece usulü. Bu köyde de bütün işler dağıtılsın. Tarla, ekme biçme, ev yapma, alt yapı, temizlik, güvenlik vs. vs. sağlansın ben eminim bir çok öğretici havada karada gelir bedavadan iş görür. Ben şahsen canıma minnet, abuk subuk şeylerle uğraşacağıma, gürültüden hayat kavgasından uzak mis gibi sakin bir yerde, doyduğum, kafamı koyduğum bir yatağım olsun, her gün de yeni şeyler yapalım. Bildiklerimi aktarayım, deneyler yapayım, doğada dinleneyim.
Bunu Yule de ister, Urumda ister, Origanum da ister mesela. Biliyorum çünkü bunları konuşmuşuzdur.
Kalkıp bir şeyleri yerden yere vururken, yargılarken iki kere düşünün. Kimse sizden para almaya bayılmıyor bunu da bilin. Çünkü bunun bir döngü olduğu biliniyor. Biz bir yerlere vermek zorundayız ki biz de istiyoruz.
Bütün bunların dışında al ver döngüsü denen bir sistem de var. Bu al ver döngüsü bir ciklet veya bir bilye ile de sağlanır. Ancak hayati ihtiyaçların sağlanmışsa..

O budistlerde bir manastıra kapanma durumu vardı. Tarla o çocuklara yaptırılırdı, temizlik, boyama, inşaat işlerini de o çocuklar yapardı. Yani orada karın doyuran, barınmayı sağlayan, korumayı yapan yine o çocuklardı. Ha manastır dışından parayla adam tutup yapmışsın, ha o çocuklara yaptırmışsın. Bir tür modern barter durumu vardı. Sen benim işimi göreceksin ben de senin. Burada elbette o budist rahiplerin yaptıkları iki tas pirinç ve bir barakayla karşılaştırılamaz ama bir şekilde adamlar parayla alacaklarına çocuklara yaptırıyordu.
Eskiden Anadolu'da da dergahlara medreselere alınan çocukların aileleri ya bağış yapardı, ya erzak verirlerdi. Ya da zaten devlet tarafından bu alimlerin ihtiyaçları karşılanır ve alim yetiştirmeleri için alan oluşturuldu maddi ve manevi anlamda.

Şimdi bunu genele yazıyorum.
Günümüzde ne böyle bir köy var (keşke olaydı iyiydi) ne devlet buna sahip çıkıyor. Mabet istiyorsa kalksın bir köy ayarlasın imece usulü. Bu köyde de bütün işler dağıtılsın. Tarla, ekme biçme, ev yapma, alt yapı, temizlik, güvenlik vs. vs. sağlansın ben eminim bir çok öğretici havada karada gelir bedavadan iş görür. Ben şahsen canıma minnet, abuk subuk şeylerle uğraşacağıma, gürültüden hayat kavgasından uzak mis gibi sakin bir yerde, doyduğum, kafamı koyduğum bir yatağım olsun, her gün de yeni şeyler yapalım. Bildiklerimi aktarayım, deneyler yapayım, doğada dinleneyim.
Bunu Yule de ister, Urumda ister, Origanum da ister mesela. Biliyorum çünkü bunları konuşmuşuzdur.
Kalkıp bir şeyleri yerden yere vururken, yargılarken iki kere düşünün. Kimse sizden para almaya bayılmıyor bunu da bilin. Çünkü bunun bir döngü olduğu biliniyor. Biz bir yerlere vermek zorundayız ki biz de istiyoruz.
Bütün bunların dışında al ver döngüsü denen bir sistem de var. Bu al ver döngüsü bir ciklet veya bir bilye ile de sağlanır. Ancak hayati ihtiyaçların sağlanmışsa..

Anlıyarum tabiki o çocuklarda boğaz tokluğuna çalışıcaklardı ama bu yaptırılan işlerin bir eziyet olarak da yaptırılmadığı ve o çocuk ailesiylede kalsa gene o şartlar dahilinde ya tarlada yada başka bir yerde çalıştırılacaktı ama bu şekilde olması onun eğitimine büyük katı sağlıyacağı kesin Bu arada emeğe saygım sonsuz harcanan emeğin hakkının verilmesi kanaatindeyim düşüncelerim yanlış anlaşılmasın Bir latifeydi sadece..sevgiler

@ Chillout
Keşke öyle bir yer olsa, bizlerin birlikte yaşayabileceği.
Herkesin kendi gibi olacağı harika bir yer.
Kendi mistik topluluğumuzu kurardık.
Hayali bile güzel, orda bende orda olurdum tabi isterseniz.

"Ezotorik ğretiler neden sayısı az kişinin bilmesi ve maddiyat karşılıgında maddi ödeme olarak zorlaştırılıyor tanrıyı ve ilmini öğretmek paranın iğrenç baskısı ile gerçekleşiyor her adımımız para müslüman ülkelerde bunları öğrenmek çok zor illa kiliseye gidipmi yada hahamlara yalvararak bedava biliği ve eğitim görebileceğiz çok acı bir gerçek için ücretsiz öğretmenler olamazmı"

Üstteki yazı adını gizli tutacağımız bir üyemiz tarafından yazılmıştır. Bunun gibi birçok mesaj aldığımız için bu konuyu açma ihityacı duydum ve cevaba karşılık yazımı yazıyorum. Konu mesaj yazan üyemize özel değil böyle düşünen ve soru soran tüm üyelerime cevap olarak verilmiştir.

Hangi papaz, hangi haham ücretsiz ezoterik bilgiler veriyor. İkincisi bu insanlar din adamlarıdır. Ezoterik bilgilerle alakaları yoktur. Kendisi bilebilir. 100 papazdan belki 1 tanesi ezoterik bilgilerden bir nebze biliyordur. Müslüman ülkelerde de herhangi bir imamın yanına giderek ücretsiz bilgi alabilirsiniz. Eğer amacınız dini bilgi öğrenmek ise.

Eğer amacınız gizli ilimleri öğrenmek ise bunun bir karşılığı var. Bir gizli ilim uzmanı gecesini gündüzünü öğrenmeye adıyor. Şehir şehir dolaşıyor. Binlerce pahalı malzeme kullanıyor. Sonra bu insanlardan yardım isteniyor. Karşılığında ilim sahibi ücret istediğinde "amaaan nasıl olur, olur mu böyle şey" diye yakınmalar oluyor. Zaten ilim sahibi insanların yemek yemeye ihtiyacı yok, doyuracak eşleri çocukları yok, üstlerine başlarına birşeyde giymezler, elektrik suya zaten hiç gerek yok. Anlayacağınız paraya ihtiyaçları yok zaten. Bu nasıl nasıl bir algı anlamıyorum ki. Bu internete para öderken paranın iğrençlğinden bahsetmiyorsunuz. Üzerinize giydiğiniz kıyafetlerin paranın o iğrençliği ile alındığından bahsetmiyorsunuz. Her şeye milyarlarca para harcanırken ilim gibi bir konuda hiçbir karşılık vermeden ona nasıl sahip olacağınızı düşünüyorsunuz. Yaratıcının adını hiç kullanmayın. Sonuçta yaratıcıdan gelen bu bilgiyi kullanan bu kişilere dünyada kullanması adına melekler para vermiyor.

Şimdi tatmin edici bir cevabı sizler verin. Bu ilim insanları ne yapsınlar?

Ben; bu mesajı yazan üyeye sormak istiyorum kendisi acaba böyle bir şeyi yaparmıydı?Dürüstçe cevaplasın lütfen..

Bu Dünya'nın bazı gerçekleri var.İster beğenelim; ister beğenmeyelim.Camide ezan okuyan imam da bedava bir şey yapmıyor bu ülkede.

Kaldı emeğe saygı duymak lazım.Bunların hiçbirisi kolay öğrenilmiyor.Hiç düşündünüz mü acaba ne kadar zamanlarını verdiler öğrenmek için..Neler yaşadılar? Düşünmediniz...Böyle bir mesaj yazdıysanız ne yazık ki düşünmediniz..

@ Chillout
Keşke öyle bir yer olsa, bizlerin birlikte yaşayabileceği.
Herkesin kendi gibi olacağı harika bir yer.
Kendi mistik topluluğumuzu kurardık.
Hayali bile güzel, orda bende orda olurdum tabi isterseniz.

Evet çok güzel olurdu. :) Lotodan para çıkan üye olursa 40 milyonun 20 milyonunu bu projeye versin yoksa banlanır :p

Sanırım böyle bir yer var..cennet..
Bir hesap yaptım 5.000.000 TL ile 100 kişilik bir köy yapılabilir. Ancak devlet veya şahıs araziyi verecek veya izin verecek. :)
Varsa 50.000 TL veririm diyen 100 kişi buyursun gelsin. Ben projeyi çıkarırım. Evleri de tanesi 50.000 TL ye yaparım. 30 tane ev yeter yani 1.5 Milyon TL
Geri kalan 3.5 Milyon TL araştırma tesisi, sosyal tesisler, alt yapı, üretim tesisi, doğal enerji kaynaklarına harcanacak.
Cennet insanların yaşadığı ve yaşattıkları bir düzenin kendisidir. O halde siz de burada olmalısınız. (İnşaat reklamı gibi oldu) :D

Her şey bir yana fark edildiyse her şey bir yerde geliyor maddiyata dayanıyor. Bizler madde içindeki ruhlarız. Madde gerekiyor.

@ Chillout
Ne kadar süre kalacağız orda?
Ömür boyu kalmak için ne kadar para lazım?
Şey bir de sizler orda sürekli kalacak mısınız?
Ona göre yatırım yapıcam.

@ Chillout
Ne kadar süre kalacağız orda?
Ömür boyu kalmak için ne kadar para lazım?
Şey bir de sizler orda sürekli kalacak mısınız?
Ona göre yatırım yapıcam.
Evet kalacağız hep birlikte. Ömür boyu kalmak için de başlangıçtaki para yeter. Öyle boş oturmak yok. Çalışıp üretim de yapılacak ki, genel masraflara ve eskiyen alet edavata (mesela güneş panelleri ve aküler) para kazanıp ayrılsın.

@ Chillout
Bu proje benim hayatımı kurtaracak mahiyette.

Evlenmek zorunda kalmam,
Ailemden kurtulmuş olurum.
İstediğim gibi bir hayat sürerim.

Bunun için 50.000 tl çok uygun bir fiyat.
Para dediğin bulunur, ama bulunmayan şey huzurdur.

"Ezotorik öğretiler neden sayısı az kişinin bilmesi ve maddiyat karşılıgında maddi ödeme olarak zorlaştırılıyor tanrıyı ve ilmini öğretmek paranın iğrenç baskısı ile gerçekleşiyor her adımımız para müslüman ülkelerde bunları öğrenmek çok zor illa kiliseye gidipmi yada hahamlara yalvararak bedava biliği ve eğitim görebileceğiz çok acı bir gerçek için ücretsiz öğretmenler olamazmı"

Yorumlara bakmaksizin saadece bu soruyu göze alarak..

Tanri ve ilmini ögrenmekten bahsetmis arzuladigi sey bu ise arkadasin.
Bunun icin kim para talep ediyorki ?
Ialam da bu Tasavvuf ilmi ile yapilir.Ve bu "Ögretmenler"
Bunlar, Allah'ın hidayet ettigi kimselerdir. Sen de onların hidayetine uy. De ki:"Ben ona karşılık sizden bir ücret istemiyorum. O, sadece bütün alemlere bir ögüttür. Bu ayet dogrultusunda para talep etmezler.
Tabiki ögretmen var birde ögretmen var :) Yani amaciniz Tanri ilmi ise bu para karfsiliginda satilmaz, bu ilme sahib bir kac kisi bu hizmetin karsiligini Allah'tan alir..

Sems Mevlana'dan para mi aldi ? Ve mesnevi dergahlari Türkiyede parami aliyor..Cok üzücü !
Yani üzücü derken söyle izah etmek isterim, bir ögrencinin durumu digerine göre iyidir bu ögrenci yardim eder para verir ama mecburi bir talep degildir bu.
Ve yine digerinin maddi durumu zayiftir ama azmi büyüktür, bu ögrenciye kimse senin paran yok o halde ilim de yok diyemez..Dememeli demiyorum diyemez,eger o kisi bu ilmin sahibi ise diyemez.

Günümüzde hersey maddeye dökülmüs ve yine her olay bir para kaynagi haline gelmis, ama bu durum dahi olayin aslini örtmez.Var böyle Ilim ögreten yer ve kisiler.

Hiristiyanlara mi gideyim demis, hiristiyanlar direk para almaz onlar indirek alir.Bir Hiristiyan aydat ödemez ise onu cemaattan kabul etmezler.
Cemmattan olmayanin cocugunu vaftiz etmezler,vaftiz edilmemis kisi kilisede nikah kiydiramaz, böyle zincirleme olaylari vardir..Kilisenin hic bir kurumunda görev alamaz..vsa vsa. Bu sebeblerden dolayi Avrupada bir cok kisi kiliseden uzaklasir cünki bu din degil kurum olmus.. Hiristiyanlari kötülüyorum kabul edilmesin..Ben de ödedim vaktinde :D

Konu Dogu Majisi katagorisine acilmis, belki soruyu soran arkadas bu ilmi ögrenmek istiyordur,onun maddesel acisini bilmiyorum muhakaka pahali dir malzemeler. Ama Bu zaten Tanri'yi bilme ilmi degilki..

Ama arkadasin sorusu Tanri ilmi ise.Ezoterik. Islam cercevesinde bu Tasavvuf'tur ve bu ilim satilik degildir.

Bu ilmi kimse ezan okumak ile Kur'an kurslarinda egitim vermek ile kiyaslamasin bunu yapan kisiler hoca'dir ve onlar icin bu görev gecim kaynagidir zaten.Onlarda da Tanri ilmi yoktur bahsedildigi boyutta..Hatta onlarin cogu bu ilmin var olmadigini söylerler.

Cevaplari okuyunca cidden cok sasirdim... üzüldüm.

@ La - Edri
Lütfen üzülmeyin.

Eğer sizi mutlu ederse şunu söyleyebilirim.
Şimdiye kadar 3 öğrenci yetiştirdim.
Hiçbirinden para talep etmedim.

Niye talep etmedim?
Çünkü benim için öncelik o kişinin kalitesiydi.
Aradığım özellikler yoksa trilyon verse olmazdı yani.

Sonrasında bunun karşılığını yaptıklarıyla her
zaman evrene ödediler zaten. Bu yeter.

Hoş benim de çocuğum olursa o hariç başka da
bir öğrencim olmıcak.

Ama ola ki bunu istesem: param yetmezdi.

Çünkü millet ne yer, ne içer, elektriği, suyu msrafı,
çalışması, malzemesi, zamanı, vs.. vs..

Bu açıdan bakınca da para şart yani.
En azından masraflar için.
O yüzden üstatları da biraz anlamak gerek.

Öğrenmek isteyenler varsa gerçekten, istanbulda mekteplere gidebilirler ama hayatınızdanda vazgeçmeniz gerekicek. Şalvar giyeceksiniz, kumas gömlek, sakal uzatacaksınız, sizlere buldukları işte çalışacaksınız ve sizin için uygun gördükleri işlerle evleneceksiniz. Değermi? Bence değmez.

Türkiye'de pek çok şehirde kişisel gelişim merkezleri açılıyor. Buralarda spiritüel ve enerji konularıyla ilgili eğitimler veriliyor, ancak hepsi ücretli. Enerji işleriyle uğraşanlar için kiraları, masrafları haricinde önemli olan bir diğer konu ise KUL HAKKI kalmamasıdır.
Kişiye karşılıksız iyilik yapayım derken, kul hakkını ona yüklemiş oluruz. Evrende canlı- cansız her şey enerjiden oluşmaktadır. Para da enerjidir, enerji alış-verişi söz konusudur.
Sitede yapılan inisiyasyonlar ücretsizdir, ancak üyelerimizden belli rep puanları isteniyor. Bu da site için emek - enerji harcamaları demektir.
Bunları yazdım ancak ben para karşılığı bilgi ve şifa vermiyorum. Çünkü, geçimimi bunlardan sağlamıyorum. Eğer sadece bu işlerle geçiniyor olsaydım, durum değişirdi.
Ayrıca eğitim veren bir çok kişi zamanında kendisini geliştirmek için, aldığı eğitimlere epey para harcamış oluyor.
Ben çeşitli eğitimler aldım ve hala almaktayım. Ömrüm boyunca da öğrenmeye devam edecek gibiyim. Ancak bunları karşılayabilmek için, paramı biriktiriyorum, bir yerlerden kısıyorum ve teşekkürlerimle birlikte bana emek, enerjilerini harcayan eğitmenlerime veriyorum. İnanın öğrettiklerinin yanında aldıkları ücret çok değil.
Eğitmenlerimden biri de Urum'dur. İnanın eğitim verirken emeğini hiç bir şekilde esirgemiyor ve muazzam özenle derslere hazırlanıyor. Kendi malzemelerini kullanıyor, sonuçta hepsini parayla alıyor ve eğitim sonrası bizlerin kullandıkları malzemeler çöpe gidiyor. Bu arada malzemeler, sujok eğitiminden.

İLİM KENDİN BİLMEKTİR

İlim ilim bilmektir
İlim kendin bilmektir
Sen kendini bilmezsin
Ya nice okumaktır

Okumaktan murat ne
Kişi Hak'kı bilmektir
Çün okudun bilmezsin
Ha bir kuru ekmektir

Okudum bildim deme
Çok taat kıldım deme
Eğer Hak bilmez isen
Abes yere gelmektir

Dört kitabın mânâsı
Bellidir bir elifte
Sen elifi bilmezsin
Bu nice okumaktır

Yiğirmi dokuz hece
Okursun uçtan uca
Sen elif dersin hoca
Mânâsı ne demektir

Yunus Emre der hoca
Gerekse bin var hacca
Hepisinden iyice
Bir gönüle girmektir

YUNUS EMRE

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
(30 x 13 inç)
Geri