"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Huruf-u mukatta

sonbahar sezonu yeni koleksiyon konulu fotoğraf kolajı ile oluşturulmuş banner - kerim ali
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

BeyazGolge1

Kayıtlı Üye
Vedud, ... , ... , ...,

bir çalışmaya başlıyacağım. huruf-u mukatta ile bu ismi celileler yazılmam isteniyor. Bu nasıl olur? Yolunu yordamını gösterirmisiniz?

Huruf-i mukatta harflerin ayrı ayrı yazılma şeklidir.Birçok yerde kullanılır. Vedüd ismi şerifi ile ne niyetle ve hangi amaca dayalı bir çalışma yapacaksınız ve isteyen kim?

Sevgili üye daha nasıl yazacağınızı bilmediğiniz bir ilim dalında çalışma yapmamanızı öneririm bilmediğiniz bir çok konu olabilir.

Hani bazı ayetler var ya. Elif lam mim gibi sadece bazı harflerden oluşan birinci ayEtler işde o onlara hurufu mukatta dedir. Bir üye harf harf yazma demiş o bast etmektir. Tarif eksik yani hurufu mukatta ve Celile bildiğimiz ayetler için kullanılır. Yanı hurufu mukatta ayeti yaz diyor. Birden fazla var. Üç nokta koymuşsunuz. O zaman elif lam mim olabilir. 6 sure bu ayetle başlar.

Hani bazı ayetler var ya. Elif lam mim gibi sadece bazı harflerden oluşan birinci ayEtler işde o onlara hurufu mukatta dedir. Bir üye harf harf yazma demiş o bast etmektir. Tarif eksik yani hurufu mukatta ve Celile bildiğimiz ayetler için kullanılır. Yanı hurufu mukatta ayeti yaz diyor. Birden fazla var. Üç nokta koymuşsunuz. O zaman elif lam mim olabilir. 6 sure bu ayetle başlar.

Sayın Urum. huruf-u mukattaa "Vedud, Rahıym, Atuf ve Rauf" ism-i celillerini huruf-u mukattaa olarak yaz. diyor kaynağım. Ve aynı zamanda sevdiğinin ismini annesinin ismiyle birlikte huruf-u mukattaa olarak yaz....
Terim anlamını biliyorum. Ben burdaki huruf-u mukattaayı anlayamadım. :offtopic:

Kendi cevabımı kendim buldum, eğer ihtiyacı olan varsa yazıyorum ki onlarda kitapları karıştırmasınlar. Huruf-u mukattaa ile yazmak onun isminin harflerini tek tek olarak yazmak demek.
Kaynak: Havas'ul Kur'an

Kendi cevabımı kendim buldum, eğer ihtiyacı olan varsa yazıyorum ki onlarda kitapları karıştırmasınlar. Huruf-u mukattaa ile yazmak onun isminin harflerini tek tek olarak yazmak demek.
Kaynak: Havas'ul Kur'an

Hayır bast etmek oluyor sizin dediğiniz. Hurufu mukatta kuranı- kerimdeki harflerden oluşan ayetlerdir. Yukarıda açıklamıştım dikkatli okuyunuz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
(30 x 13 inç)
Geri