her insanın kendi cini var mıdır ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Empozi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Empozi

Kayıtlı Üye
Peygamber Efendimiz (SAV) bir Hadis-i Şerifi’nde ;

"Herkese cinlerden bir arkadaş verilmiştir" buyurunca, Sahabe sordu;

"Size de mi Ya Resulullah ?" diye sorduklarında, Resulullah; "Evet, bana da cinlerden bir arkadaş verilmiştir. Ancak Allah ona karşı yardım edip beni güçlü kıldı. O cin müslüman oldu. " buyurdu.
buradan da anlıcamız gibi her insanın cini var mıdır . Varsa nasıl anlarız . yardımcı olabilirmisiniz bilen varsa.

[h=1]Hadis de "Allah sizden her biri için, bir cinni arkadaş kılmıştır" buyurulmaktadır. Herkesin bir cini var mıdır. Bu hadisi yorumlar mısınız?[/h]
[h=2]Sorunun Detayı[/h] Hz. Peygamber (s.a.s.) de şöyle buyurmuşlardır: "Allah sizden her biri için, bir cinni arkadaş kılmıştır. " Ashab: "Size de mi yâ Rasûlallah?" diye sorduklarında, Rasûlullah: "Bana da ancak Allah ona karşı bana yardım etti de, o (cin) müslüman oldu, artık o, bana ancak hayır emrediyor. " buyurdu. (et-Tâc, V, 233).Herkesin bir cini var mıdır? Bu hadisi yorumlar mısınız?

[h=2][/h]

[h=2][/h] Değerli kardeşimiz;
Cinden kasıt şeytandır. Çünkü şeytanlarda cinlerdendir.
Peygamberimizin şeytanının müslüman olmasına gelince; Bu konuda şöyle bir hadis-i şerif vardır: “Benim şeytanım bana teslim oldu.” (Tirmizi, Rada 17; Müsned, III. 309)
Bu hadiste geçen “esleme” kelimesi hem teslim olup boyun eğmeye mecbur oldu hem de Müslüman oldu manalarına gelmektedir. Bu sebeple Müslüman oldu anlamında alınırsa cennete girecek diye anlaşılabilir. Ancak bu kelimeyi hadisçiler boyun eğip teslim oldu anlamında kabul etmişlerdir. Çünkü şeytanın cevheri bozulduğundan Müslüman olmasının söz konusu olamayacağını ifade etmişlerdir. (Tirmizi, Rada 17; İ. Cevzi, Telbisü İblis s. 34)
Bu ikinci anlayışa göre şeytanın cennete girmesi mümkün değildir.
Başka bir hadis de; İbnu Mes'ud (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:
"Sizden hiç kimse yoktur ki ona, biri şeytandan diğeri melekten olmak üzere yanından ayrılmayan iki "karin" tevkil edilmemiş olsun!"
"Size de mi ey Allah'ın Resûlü!" denildi.
"Bana da!" buyurdular. Ancak, Allah ona karşı bana yardım etti de o bana teslim oldu. Artık o bana hayırdan başka bir şey emretmiyor!" (Müslim, Münâfıkûn 69, (2814).)

Selam ve dua ile...

peki bizim cinimiz de mi var yani varsa nasıl onunla konuşuruz nasıl görebiliriz bunu merak ettim ben hasis-i şerifi de her insanın cini olduğuna kanıt için yazdım bilen var mıdır sorumun cevabını internette pek açıklamamışlar .

unutmayın ki şeytan da cinler dendir özü ateştir buna göre basedilen şeytanın ta kendisidir peyganber efendimizin en başta Allah celcelalü koruduna göre sora tüm melekut da korur aldan mayın hey insanın dogarken melek ve şeytan verilir

Allahü teâlâ, benim yanımdaki şeytanın vesveselerinden beni muhafaza etti.) [Berika] (Allahü teâlâ, bana ihsan etti. Şeytanım Müslüman oldu.) [Berika] Buradaki Müslüman oldu demek, teslim oldu, bana zarar veremedi demektir. Zaten kelime olarak Müslüman, teslim olan, kayıtsız şartsız boyun eğen demektir. dorusu bu dur

Geri