Hekata'nın Artemis ve Selena ile olan ilişkisi nasıl?

Sayın @hekate22 ,isminizden yola çıkarak hekata konusunda çok kısa araştırma yaptım. Muğlada Hekata Tapınağı olduğunu okudum.
Anadolu mitolojik efsanelerinde Hekata'nın efsanesi ve artemis ve Selena ile olan ilişkileri konusunda ne demek istersiniz?
Mitler ile gelecek kuşaklara bazı Kadim bilgiler aktarılır ve belirli dereceler kazanan kişiler bu bilgilere ulaşır. En önemli sırlar göz önündedir ama insanlar Kadim bilgileri hep saklanmıştır deyip ararlar.
Ayın sırrı konusunda sizden istediğim yardım ayın evreleri konusunda mitoloji tanrıçalar olan, hekata, artemis ve selena konusunda bildiğiniz mitolojik efsaneleri bir katre de olsa anlatır mısınız?

Sayın @hekate22 ,isminizden yola çıkarak hekata konusunda çok kısa araştırma yaptım. Muğlada Hekata Tapınağı olduğunu okudum.
Anadolu mitolojik efsanelerinde Hekata'nın efsanesi ve artemis ve Selena ile olan ilişkileri konusunda ne demek istersiniz?
Mitler ile gelecek kuşaklara bazı Kadim bilgiler aktarılır ve belirli dereceler kazanan kişiler bu bilgilere ulaşır. En önemli sırlar göz önündedir ama insanlar Kadim bilgileri hep saklanmıştır deyip ararlar.
Ayın sırrı konusunda sizden istediğim yardım ayın evreleri konusunda mitoloji tanrıçalar olan, hekata, artemis ve selena konusunda bildiğiniz mitolojik efsaneleri bir katre de olsa anlatır mısınız?
Mitolojik bilgilerin abartıldığını düşünürüm, yani pek alakadar olmam. Sizlerde öyle yapabilirsiniz.
Fakat bizden yüksek enerjileri olduğu kesindir bilindiği gibi. Özellikle dişil enerji olduğundan kadınların psikolojik yapısıyla etkilejimi olduğu yazılır, ve kadının da bir sol sütun yani karanlık yanı olduğu bilinir🙂
Bu uzun hikaye... fazla derine inilirse, bazı tartışma konusu yapılır.
Aslında mitolojik hikayelerin bir nebze doğruluk payı vardır ve işin gerçeği insan psikolojik yapısıyla alakalıdır.
Kadının enerjisi erkekten yüksektir.
Işin enteresan yanı, kadının doğasında olan maji, erkeklerin daha çok ilgisini çekiyor ama şundan emin olun bir kadın majisyen bir arkekten daha güçlüdür, çünkü onun doğası budur. Kadın üzerinde ki ataerkil baskının olmasının altında asıl bu yatar. Korku.
Bu konuda konuşabileceğim bu kadar.
Hekata, artemis ve selena, üçü de birdir aslında ama dedigim gibi çok fazla hilaye vardır.

Benim bildiğim, ay enerjisi , onu seveni sever 😉
Çocukluğumdan itibaren gök yüzünü seyretmeyi ve onunla konuşmayı severim.

Onun enerjisinin bilinci olduğunu bilin.

Geri