"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Havas hakkında ??

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan lost66
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
sonbahar sezonu yeni koleksiyon konulu fotoğraf kolajı ile oluşturulmuş banner - kerim ali
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

lost66

Banlı Kullanıcı
Arkadaşlar cin daveti yapmayın diye herkesi uyardım.Havas ilminde amaç nedir ? nerden gelmektedir? İslama aykırı bir yanı varmıdır? Allah a şirke giren bi yanı varmıdır?
Bi ayette Fal baktıran ve büyü yaptıran,Kuranı kerime inanmamış olur. Diye bi ayet var havasta bir çok vefk muska,tılsım var. Kitabını okuyorum fakat hiç bişey anlamıyorrum .Astrolog var,Göz kulak vb,şeylerden bahsediliyo.7cin padişahı daveti bunlar var. Fakat kitabı anlayamadım.Karışık. Bi açıklarsanız sevinirim

Ameller niyetlere göredir,havas ilminde uygulamaları eğer karşıdaki kişi veya kişileri kendi nefsi duygularını tatmin etmek için etkilemek amacıyla yaparsan elbetteki haramdır,fakat insanlara fayda ve iyilik konusunda uygulama yaparsan ve bunu da hiçbir karşılık beklemeden elbette haram değildir.(Örnek hastalıkların tedavisi,şifa,düşmanlıkların sona erdirilmesi vb.)Fal(gelecek ile ilgili kehanette bulunmak ama geleceği sadece Allah bilir eğer fal ile uğraşırsa bir insan Allah'a şirk koşmadır bunu anlamı),büyü(insan iradesini doğaüstü güçlerle etkilemedir,bu da Allah'a şirktir.) ile ilgilenmekte elbette haramdır.

Ameller niyetlere göredir,havas ilminde uygulamaları eğer karşıdaki kişi veya kişileri kendi nefsi duygularını tatmin etmek için etkilemek amacıyla yaparsan elbetteki haramdır,fakat insanlara fayda ve iyilik konusunda uygulama yaparsan ve bunu da hiçbir karşılık beklemeden elbette haram değildir.(Örnek hastalıkların tedavisi,şifa,düşmanlıkların sona erdirilmesi vb.)Fal(gelecek ile ilgili kehanette bulunmak ama geleceği sadece Allah bilir eğer fal ile uğraşırsa bir insan Allah'a şirk koşmadır bunu anlamı),büyü(insan iradesini doğaüstü güçlerle etkilemedir,bu da Allah'a şirktir.) ile ilgilenmekte elbette haramdır.

Evet katılıyorum gelecekten haber vermek sadece Allaha mahsustur bunun inkarı şirke girer fakat şöyle bir durum var eğer Allah sana nasip ederse havasa da ihtiyacın yok bu olmadanda olacakları hissedersin fakat bu yeteneğini hor kullanırsan alçakgönüllü olmaz isen elindekinden de olursun

sağolun bende havas tam olarak ne diye bilememiştim açıkladığınız iyi oldu.
sizin de dediğiniz gibi iyi yönde kullanırsak bir sorun çıkmaz :)
hadi bakalım hayırlısı olsun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
(30 x 13 inç)
Geri