"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Haşere için dua varmı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan anka06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

anka06

Kayıtlı Üye
Merhaba berberde nasıl olduysa bit bulaştı 1 aydır be yaptıysam kurtulamadım şampuan veya losyom sürüyorum yıkıyorum yada sirke traş kremi ne varsa kullandım ertesi günü yeniden canlanmış gibi daha gayretli gezip ısırıyorlar başta idi saçları kazıttım bu seferde kasıklara indiler saç biraz uzadı gene saçlarda psikoloji altüst bunun için etkili bir dua varmı

Sarımsak ile bit temizliği nasıl yapılır?

10 diş sarımsağı iyice ezerek 3 yemek kaşığı limon suyu ile karıştırın. Sarımsaklar iyice su kıvamını almalı yoksa saçlarınızda sarımsak parçaları kalacaktır. Macun kıvamına gelen karışımı tüm saça ve saç derilerine sürüp 30 dakika bekletin. Daha sonra ince aralıklı bit tarağı ile saçlarınızı tarayıp ölü bitleri saçınızdan uzaklaştırın.

Fil suresini okuyabilirsiniz.

Merhaba berberde nasıl olduysa bit bulaştı 1 aydır be yaptıysam kurtulamadım şampuan veya losyom sürüyorum yıkıyorum yada sirke traş kremi ne varsa kullandım ertesi günü yeniden canlanmış gibi daha gayretli gezip ısırıyorlar başta idi saçları kazıttım bu seferde kasıklara indiler saç biraz uzadı gene saçlarda psikoloji altüst bunun için etkili bir dua varmı
haşere adı bile midemi bulandırıyor

Bazı bit türleri yastıkta, çarşafta, yorganda da günlerce yaşıyorlar. Ya da mont ve paltolarda geziyorlar. Kafadaki bitleri temizlemek zaten en kolayı. Kazıt saçlarını ve tek seferde kurtul. Ama etrafa saçılmış olabilecek bitler ve yumurtaları ta temizlemek gerek. Yoksa yeniden saça geçiyorlar.

Çocukken bitlenmiştim. 1 ay bitli yaşadım. Her akşam beyaz çarşafa taraya taraya döküyorduk. Sonra da çıtlata çıtlata öldürüyorduk. Bitti dediğim yerden yeniden bir anda ürüyorlardı.

Sonra evi dip köşe dezenfekte ettik. Şapka, tarak, atkı, yastık kılıfı vs tüm eşyaları koca koca kazanlarda kaynattık. Yünlü yorganlar vardı attık yenisini aldık. Çarşafları en yüksek ısıda yıkadık. Kilimleri kuru temizlemeye verdik, evde bir müddet kilim yoktu, kilimsiz kullandık.

Kardeşim de ben de bitlenmiştik. Kaşıntı bize krizler geçiriyordu. Saçlarımı topu iğneyle kazıya kazıya kanatarak kaşıdığımı bilirim.

Ama bu bir mücadele. Evi komple arındırınca anca kurtulduk. Hijyenik ortamda uzun süre yaşayamazlar. Hijyenin sürekliliği ise emek ve irade gerektirir. Mesela bizimkiler gece gündüz çok yoğun çalışırlardı. Eve de ayda bir temizlikçi gelirdi. Mobilyaların vidalarını söküp içlerine kadar heryeri temizlerdi gelen kadın. Biz geriye kalan günlerde sadece gelişigüzel rutin temizlik yapardık. Ama bitlendikten sonra temizlikçi kadın bize nereyi nasıl dezenfekte edeceğimizi gösterdi. Biz de kolları sıvadık 1 ayda bitleri temizledik.

Yani kolay değil bu iş. Kendimden biliyorum. O zamanlar Google da yok. 1 ayda ansiklopedi okuya okuya, etrafa sora soruştura bitler hakkında dönem ödevi hazırlayacak kadar donanıma ulaşmamız da yanımıza kar kalmış oldu xxxd

Geri