Göz Tembelliği (Amblyopia/Ambliop) İçin Yeni Açıklamalar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dmkol
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

dmkol

Kayıtlı Üye
Amerikan Oftalmoloji Akademisi'nin Orlando'da yaptığı yıllık toplantısında ilginç bilgiler aktarıldı. Bu bilgilere göre, 10-18 yaş arasında göz tembelliği (amblyopia) için aksiyon oyunları öneriliyor.

Buna benzer bir açıklama da California Üniversitesi'nden geldi. Video oyunlar 'algısal öğrenmeyi' geliştiriyor denildi.

Göz tembelliği, erken çocukluk döneminde bir gözde normal görmenin gelişmemesine bağlı görme kaybıdır. Bu duruma göz egzersizleriyle çareler bulunabilmektedir. Bu egzersizlere 1 yıl boyunca FPS ve sürüş oyunları eklenerek yapılan incelemelerde, deneklerin daha başarılı tedavi edilebildiği gözlemlendi. Bu tür aksiyon oyunlarının, normal görme yeteneğine sahip kişilerde de kontrast hassasiyetinin arttığı gözlemlendi.
Bu konuda özel FPS aksiyon oyunlarının geliştirileceği söyleniyor.

Bu da demektir ki ''yavrum oynama bu oyunları, zararlı'' dediğimiz şeyleri artık doktor tavsiyesi ile oynatacağız. :)

Sol gözümde tembellik varmış benim 0.15 saniye kadar senelerdir knight ve counter oynuyorum hiç faydasını görmedim :)

Sol gözümde tembellik varmış benim 0.15 saniye kadar senelerdir knight ve counter oynuyorum hiç faydasını görmedim :)

Yanlış oyun oynamışsın Sevgili Ahmet255 :)

S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobly
S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky
S.T.A.L.K.E.R. Call of Pripyat

Oyun serisini oynamalısın. (Asla doktor tavsiyesi değil, Chillout tavsiyesidir) :D

Oyun 1986 Çernobil felaketini temel alıyor. Felaketten sonra kapatılan bölgede hükümet gizli deneyler yapmaya başlıyor. Orada bazı kazalar meydana gelip zaten mahvolmuş bölgeyi tam bir kaosa çeviriyor. Ordu önlem alarak bölgeye giriş çıkışları tamamen kapatıyor. Bir de özel paralı askerler var ki, onlar da bilim dünyasına veya karaborsaya, bölge içinde ortaya çıkmış mutant ve anomalileri toplayarak para kazanıyorlar. İçeride bir de eşkiya çeteleri var.
İnanılmaz bir yapay zeka motoru oyuna gerçeklik veriyor.
Rüşvet, açlık, radyasyon, alkol, uydu gps, ilaçlar, kan kaybı, silah tutukluğu veya pası, ağırlık ve yük vs. vs. gibi bir çok gerçeklik mevcut.

Oyun hazırlanırken, teknik ekip özel radyasyon elbiseleriyle günde üç saat bölgeyi baştan sona haritalandırarak oyuna yansıttılar. Çocukluğu Çernobil'de geçmiş olan bir adama oyun tanıtımı yapılırken ağladığı ve oturduğu apartmanı gösterdiği de bunun başarısını gösteriyor.
Oyunu oynama biçimine göre oyunun farklı bitişleri var. Yani oyun senin kişiliğine göre bitiyor. Nasıl bir insansan sonu da öyle.
Kısaca tavsiye ederim. Bu arada reklam için para almadım. Sadece haklarını teslim ediyorum. :D

Ambliyopi şaşılarda çok olur. Göz koordineli çalışmadığı için beyin bir taraftan gelen görüntüyü alır ve diğerini bastırır. Bu da diğer gözün zamanla körelmesine yol açar. Benim şahsi görüşüm bu tür aksiyon oyunlarının dozu iyi ayarlanırsa yararlı olur. Sadece göz hareketi için değil dikkat ve zeka için de. Lisede geometri hocam araba yarışı oyna demişti geometri için :) Abartınca göz allerji oluyor, kızarıp kaşınmaya başlıyor, numarası büyüyor vs. Gerek yok hem yapacak çok iş, öğrenecek çok şey var. Gözlerinize iyi bakın :)

Geri