Gece Uyandığımda

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan siymen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

siymen

Banlı Kullanıcı
12-13 yaşlarındaydım . Tek katlı gecekondu bir evde oturuyorduk .Kışları O zamanlar soba ile ısındığımızdan dolayı tüm aile salonda uyuyorduk . Bir gece gürültüden uyanmıştım ve etrafıma baktığımda salondaki 4 lü masanın etrafında 4 kişi oturmuş taşlı bir oyun oynuyorlardı . Kendi aralarında konuşuyorlar , sigara içiyorlar ve gülüyorlardı .Masanın üzerinde bir lamba yanıyordu ve yüzleri görünebiliyordu ama odanın diğer tarafları karanlıktı . yatağımdan doğruldum ve yatağın içine bağdaş kurup oturdum . Onları izlemeye başladım . Bana kesinlikle bakmıyorlardı . Annem babam ve kardeşlerim uyuyordu . Benim yatağım ise pencerenin olduğu taraftaydı . Çok geçmeden salonda bana doğru yaklaşan uçan bir ışıkla karşılaştım . Ayrıca kulağı tırmalayan çok ince tiz bir ses duyuyordum . O dört adam oyunlarını oynamaya devam ederken havada uçan ışık bana yaklaşıyor ve ses artıyordu . Yatağımın içinde ayağa kalktım ve o uçan şeyi yakalamaya çaliştım ama tutulmuyordu . Ses ise iyice dayanılmaz bir yüksekliğe ulaşmıştı , sese dayanamıyordum .sesi duymamak için ellerimi kulağıma bastırdım . O ince sesten dolayı arkamdaki kalın perdeler yırtılıp yere düşüyordu . Aniden derin bir sessizlik yaşıyor havadaki uçan ışık benden tamamiyle uzaklaşıyor , perdeler eski haine dönüyordu . Ve o 4 kişinin konuşmaları ile oyun yeniden başlıyordu .tamamen korku doluydu . 5-6 kez aynısı tekrarlandı ve kurtulamayacağımı anlayıp yatağımdan aşşağı atladım

Annemlerin yatağına yaklaştım ve annemi uyandırmaya karar vermiştim . Onları da korkutmak istemiyordum ve annemi uyandırdım . Bana ne oldu diye sordu . Bende anneme sadece sesler duyuyorum dedim . Kulağını kulağıma yaklaştırdı ve bir kaç saniye dinledi . Ardından yanımıza yat dedi ve bende annemle babamın arasına girdim . Ve uyudum . Bazı günler ise gece eve birisinin girdiğini hissediyordum . Bir hırsız girdiğini düşünüyordum . gece eve siyah biri sessizce giriyor ve oturma odasının kapısının arkasına saklanıyordu ve sabah kalktığımda ise annemi tembihliyordum . Anne oturma odasının kapısının arkasına sakın bakma diyordum orada hırsız var diyordum . tabi annem beni geçiştirerek tamam diyordu :)

Rüya olduğunu da nereden çıkarttınız ?
Rüya olduğunu şurdan çıkardık; O ince tiz sesin şiddetiyle kalın perdelerin yırtılıp yere düşmesiydi.Zira rüya olmasa,anne babanıza ses duydum diyeceğinize,o yırtılmış,yerlere düşmüş perdeleri kanıt olarak gösterebilirdiniz.

Rüya olduğunu şurdan çıkardık; O ince tiz sesin şiddetiyle kalın perdelerin yırtılıp yere düşmesiydi.Zira rüya olmasa,anne babanıza ses duydum diyeceğinize,o yırtılmış,yerlere düşmüş perdeleri kanıt olarak gösterebilirdiniz.

Bende bu şekilde düşünmüştüm. Bazen rüyayla gerceği ayırmak zor olabiliyor.

Bende bu şekilde düşünmüştüm. Bazen rüyayla gerceği ayırmak zor olabiliyor.
Evet aynen.rüyalar,gerçek sanılabilecek kadar net veya etkili olabiliyor.bazen uyku ile uyanıklık arasındada gerçekleşebiliyor.Mesela gecenin bir yarısı uyku sersemi olarak uyanıp kapalı TV yi açıkmış gibi sanmak..Uzun sürmeyip dakikalar sonra bir algı yanılsama-sı,aslında kapalı olduğu olduğu anlaşılıyor olsa bile bu tür olaylar olası şeyler.Arkadaşın yaşadığı olayda kanımca bu iki seçenekten biridir.Aksi halde perdeyi unutmamak lazım :)

Perdeler yırtılıp düşüp geri eski haline dönüyordu. Uyandıktan sonra tekrar uyuduğumuda hatırlamıyorum . En son annemleri uyandırmak zorunda kalmıştım Yani tabi inanması güç

Geri