bunu sormamın nedeni kaç kez okunması gerekiyor bilmiyorum ondan sordum
hyr 19eder ebced değeri. çünkü yazılışı vav elif ha dalEl Vahidü ismi serifinin ebced hesabi 15 tir. Ama bu ismi serifi zikretmen icin yildizinin hangisi olduna bakmali. Ona göre hangi gün ne kadar zikredecegin bulunur. Normalde 101 defa zikredilir. Pazar günü iyidir.
hyr 19eder ebced değeri. çünkü yazılışı vav elif ha dal
yani 6+1+8+4.isteyenler görsel arama yapıp el vahid yazabilir arama motoruna dediğimde haklı olduğumu göreceksiniz
vahid isminde vava harfinde sonra a sesini veren bir elif harfi vardır.Ben Vahid isminde elif görmedim. Vav ha dal gördüm. Elif nerden cikti? birdaha bakin isterseniz. Arama motorunda degil kitaplardan bakin. havas kitaplarindan. Ama önemli olan kac defa zikredilmesidir.
ebcedi okuma sayısı olarak kabul edilmiyormu
kullanılan ekole göre değişir eğer islam öncesi arap kullanacaksanız o zaman vefk için ayrı hesap okuma için ayrı hesap yapılır biri kırma biri yayma tarzı kullanılırebcedi okuma sayısı olarak kabul edilmiyormu
bende tecvidli tecvidsiz biliyorum sevgili melos ama ebced hesabında genelde(havas için)harfler kırılıp tek tek hesaplanır ve bunu yaptığında sayı 19 oluyor.Evet ama o harf olarak gecmio. vav harfinin üstünde zaten üstün var. üstün e esre i ötre ü dür. Ben kurani kerimi tecvidli biliorum. Bircok tanidigim ebcedciler var. emin olmak icin sordum. Sayisi 15tir.
bende tecvidli tecvidsiz biliyorum sevgili melos ama ebced hesabında genelde(havas için)harfler kırılıp tek tek hesaplanır ve bunu yaptığında sayı 19 oluyor.