Doğruyu yanlıştan ayıran bir nur ve anlayış

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mangekyou
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mangekyou

Kayıtlı Üye
Ey iman edenler, Allah’tan korkup sakınırsanız, size doğruyu yanlıştan ayıran bir nur ve anlayış (furkan) verir, kötülüklerinizi örter ve sizi bağışlar. Allah büyük fazl sahibidir.’’ (Enfal suresi, 29)

Böyle bir bilgiden haberdar olmak bile bana göre bir kişisel gelişim olduğundan, özellikle bu başlık altında paylaşmayı uygun gördüm. Bununla beraber, gözleri haramdan korumak yani bizim olmayana bakmamak gibi tek bir durumun bir takım getirilernden çeşitli yerlerde söz edilir. İyi günler.

Ey iman edenler, Allah’tan korkup sakınırsanız, size doğruyu yanlıştan ayıran bir nur ve anlayış (furkan) verir, kötülüklerinizi örter ve sizi bağışlar. Allah büyük fazl sahibidir.’’ (Enfal suresi, 29)

böyle bir bilgiden haberdar olmak bile bana göre bir kişisel gelişim olduğundan, özellikle bu başlık altında paylaşmayı uygun gördüm.bununla beraber, gözleri haramdan korumak yani bizim olmayana bakmamak gibi tek bir durumun birtakım getirilernden çeşitli yerlerde söz edilir.

iyi günler

Yerinde düşünmüşsünüz.
Ama madem ki konu farkındalık ve doğruyu yanlıştan ayırma;
Aynı özeni keşke, dil bilgisi kurallarında da gösterse idiniz.
Cümleler büyük harfle başlar.
Bir kuralı ihmalde alışkanlık varsa bu, domino etkisi ile diğer kurallarda da devam eder.

Yazdığınız son cümleye bir bakıma katılmakla birlikte, şu an yaptığım yanlışın sebebini düşünüyorum da kural olduğunu bilmiyordum fakat ben dikkat ederdim. Özellikle bu tip durumlara, acaba üye olurken okudum da unutum mu veya aklımda başka bir şey vardı herhalde bilmiyorum. Bazen yazı dili ile konşma dilini karıştırırım da ben. Pek ciddiye mi almamıştım yoksa pek te gezindiğm bir site değil sonuçta. Yok, ben eski mesajlarıma şimdi tekrar baktım da hakikaten haberim yokmuş. En azından uyarı niteliğinde bir cevapla karşılaşmamışım şu ana kadar. Aslında önceden uyarılsaydm veya sizin gibi duyarlı biri okusaydı mesajlarımı bunları yazıyor olmazdım sanırım. Gerçi dilbilgisi dersim de zayıftı benim. Yine bilemedim. Eğer mesajlarımı editleme şansım olursa bir gün yanlışları düzeltmek isterim.

Sevgili mangekyou,
Sıkça ihlal edilmesine rağmen dil kuralları-nece olursa olsun- bu sitede önemle dikkat edilmesi istenenlerin başında geliyor. Ana sayfada, altlarda forum ve site kurallarında detayları bulabilirsiniz.
Bölüm sorumlusu arkadaşlarımız-moderatörler- elden geldikçe tek tek mesajları düzenliyorlar, üyelerde bu yetki maalesef yok.
Benim uyarım ise, moderatör olarak imlanıza uyarı atmaktan ziyade açtığınız konunun önemi açısından, genel hatta artık rahatlıkla bir iki istisnası hariç evrensel diyebileceğimiz dil kurallarına bile dikkat etmezsek,- ki, konuya göre bu ; bir kereden bir şey olmaz, şu kadarcıktan bir şey olmaz vs çeşitlemelerle devam eder gider, iyi kötü arasındaki ince çizgide sıkıntılı anlar yaşayabileceğimizi vurgulamaktı. Diğer türlü hepimiz hatalar yapıyoruz .Anlayışınız için teşekkür ediyorum. Sevgiler

Geri