Sayın Dertlipınar, kızınızın boğazına (boğaz çakrası), iki göğsünün arası (kalp çakrası), göbek deliğinin 2 cm üstüne (solar plexus), "Ya Allah" veya "Şifa Ya Şafi" zikirlerini her çakra bölgesine elinizi koyarak en az 3 er dk. yapın. Şifacı olmadığınız için çok kısa süre yapmanızı önermiyorum. Ancak yeterli olduğunu hissedebilirsiniz, iç sesinize de güvenin. Çok sesli söylemenize gerek yok, kısık sesle söyleyebilirsiniz. Ancak önemli olan gönülden söylemeniz, zaten annesi - onu en saf duygularla seven kişi olduğunuz için etkili olacaktır.
Başlamadan önce şöyle diyebilirsiniz:
"Allah'ım tüm yaşamın kaynağı ve pınarı sensin, ilahi rehberlik, ilahi şifa ve ilahi korunmayı alçakgönüllülükle çağırıyorum. Teşekkürle ve tam imanla!"
Farklı enerjileri çekmemek için hem İlahi demelisiniz, hem de korunma istemelisiniz, unutmayın!
Sol elinizi avuç içiniz yukarı bakacak şekilde tutun, sağ elinizi boğazına koyun ve verdiğim zikirlerden hangisini kendinize daha yakın hissederseniz onu söyleyin.
Sol elnizi avuç içiniz yukarı bakacak şekilde tutun, sağ elinizi iki göğüs arasına koyun, zikri söyleyin.
" " " " " " " " , " " göbek deliğinin biraz üstüne doğru koyun, zikri söyleyin.
Sol elinizin avuç içini açmanızı önermemin sebebi, yaradandan gelen ilahi enerjiyi kullanmanız, doğrudan kendinizden vermemeniz içindir.
Sonunda da teşekkür ve şükranlarınızı söyleyin.
En basitinden ve herkesin kolaylıkla yapabileceği bir yöntemdir, ağrıyan yerinizde kendinize de uygulayabilirsiniz.
--------------------------------------------------------------------------------
Sayın yollu, " verdiğiniz genel bi durum olsa gerek. zira çakralar herkeste iki yöne de dönebilir, durabilir, hızlanabilir, yavaşlayabilir. çeşitli etkenlere göre değişir. fakat belli bir yön ve hız, hatta cinsiyete göre belli bi kural vermek çok doğru değil." demişsiniz.
Sayın bendekiben'in yazdıklarına ek olarak da, çakraların belli büyüklükleri, belli dönüş yönleri ve hızları vardır. Ayrıca, negatif bir olay veya düşünce bile önce aurada sonra da çakralarda tükenme veya tıkanıklık - blokajlar yaratabilir, dolayısıyla dönüş yönünü ve hızını da etkiler. Zamanla da fizik bedende blokaj olan çakranın bulunduğu bölgede ki organlara hastalık olarak tezahür eder. Hızları yaşlandıkça da yavaşlar.
Bu yazdıklarım kadim bilgilere göre veriliyor, yani bir yanlışlık yok.