Öncelikle cevap verenlere tekrardan teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Herkesin cevabı benim için çok değerli. Bu yapılan iki yorumu birleştirerek bir soru daha sormak istiyorum. Evrenin bir al-ver döngüsü içinde ve bir denklemdeki eşitlik üzere var olduğu, yani evrende şaşmaz ve her şeye yön veren bir denge olduğu konusunda herkes hem fikir sanırsam. Chillout bu dengeye kendi çıkarlarımız ölçüsünde müdahale etmenin temelini varlıklarla iletişime, anlaşmalara ve onlara yaptırmaya bağlamış. Kendi öz benliğimizi ve gücümüzü fark ettiğimiz sürece her yönümüzle bu varlıklardan daha güçlü olduğumuz su götürmez bir gerçekken, bu varlıklara bağlı olmadan insan temelli bir ekol meydana getirilemez mi ? Bu varlıklar evrenin sırlarına bizden daha vakıf olabilirler fakat bu bilgilere ve sırlara ulaşmanın varlıklara bulaşmaktan başka yolu yok mu ? İnsan yaratılanların en yücesi, Bence olduğumuzu düşündüğümüzden çok daha fazlasıyız sadece kendi öz sırlarımızı keşfetmemiz gerek.
Yol dışına çıkmış biraz mesaj, önce direksiyonu düzeltelim.

İnsanın öz gücü, evrensel biliş ve uyum sistemi gerçekten yaratılmış bir çok varlıktan daha üstün ve iyi bu doğru. Gel gör ki burada açtığınız başlık, bahse konu olan durum ''BÜYÜ/MAJİ'' olunca, iş değişir. Ya başlığınızdan bağımsız konuşacağız ya da konuya sadık kalıp ona göre konuşacağız. İnsanın öz gücü vs. ''büyü sistemi'' kursun diye değildir, tam aksine insana verileni o sistemlerde kullanmasın diye uyarılar yapılmıştır. Bu sebeple insana yasak olan bir şeyle insan ilgilenmekte ısrar ediyorsa mecburen varlıklara yani ''kaçakçılara,hackerlara'' başvuracak. İşin özeti bu.
Gelelim ''Yaratılanların en yücesi'' olgusuna. Sık sık bu olguya Kuran'ın kendisi referans verilerek atıfta bulunur ve bu çok hatalıdır. Kuran demiyor ki yaratılan her şeyden daha üstündür diye.. Buyrun göz atalım:
-''Biz insanı, en güzel şekilde yarattık.''(Tin Suresi, 4)
En üst demiyor, en güzel biçimde şekilde diyor. Yumurtanın yapısı da örneğin bir yumurtanın olması gereken en güzel şekilde yaratılmış. Özellikle yapısal sağlamlık gereği yumurta ve bal peteklerini örnek alıyoruz, onlar da işte kendi amacına uygun olarak en güzel şekilde yaratılmış. Zira bir başka ayette de ''Ki O, her şeyin yaratılışını en güzel yapan ve insanı yaratmaya, ilk defa tînden (nemli topraktan) başlayandır.
'' deniliyor.
-''Gerçekten Biz Adem evlatlarını şerefli kıldık, karada ve denizde kendilerini taşıyacak vasıtalar nasip ettik, onlara helal ve hoş rızıklar verdik ve onları yarattığımız varlıkların çoğuna üstün kıldık.'' (İsra Suresi, 17/70)
Dikkat ederseniz hepsine değil ''çoğuna'' deniliyor. Şundan üstün, şundan düşük, şununla eşit de demiyor. Demek ki önemli bir varlık türüyüz ve bu kadarını bilmemiz kafi görülmüş.
Yani insan yaratılmışların en yücesi, en yükseği, en güzeli diye bir şey yok. Hele Kuran'da bu hiç yok.
Gelelim insanın öz gücüne.. Bu sitede bunu en çok savunanlardan biri benim. Bir çok paranormal etkinlik için insan kendi kendine yeter, başka varlıklara gerek yoktur hep derim. Hatta bir çok varlığa karşı, bir çok duruma karşı insanın içinde taşıdığı muazzam potansiyel inanılmaz bir koruma görevi de görür.
Yok derseniz ben büyü ekolü tasarlayacağım o zaman o sizin yetkiniz ve bilginiz dahilinde değil ''insan'' olarak. En azından bu konuda ''en üstün veya en güzel'' şekilde yaratılmadığımızı söyleyebilirim.