Bu esmalar ne için okunur bilen yazabilir mi ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tedra
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hoş görülmek etkilemek için okunabilir, Vedüd Allah'ın seven sevilen sevdiren Esma'sıdır. Cebbar, iradesini her durumda yürüten dilediğini zorla yaptırmaya gücü yeten. Demektir. Mukaddim ise istediğini ileri geçiren, öne alan demektir. Yani Celb-İ Tesir'lerde kullanılıyor olabilir...

Hoş görülmek etkilemek için okunabilir, Vedüd Allah'ın seven sevilen sevdiren Esma'sıdır. Cebbar, iradesini her durumda yürüten dilediğini zorla yaptırmaya gücü yeten. Demektir. Mukaddim ise istediğini ileri geçiren, öne alan demektir. Yani Celb-İ Tesir'lerde kullanılıyor olabilir...

ayrimis donmeyen sevgiliye okumak fayda edermi yardim edin lutfen

Ya vedudül cabbarul mukaddim
Selamün aleyküm kardeşim. senin sorunun tam olarak cevabı şudur. Allah'ü tealanın esmaül hüsna diye bilinen 99 güzel ismi vardır. Her insanın da bir ismi vardır.

Olay şudur; bir kişi bir haceti olup da; bu hacetini Allah'u teala dan istemek durumunu seçerse. buna da Esma'ül Hüsna ile istemeye karar verir ise kendi ismi ile ebced değerine karşılık gelen 99 güzel ismi karşılaştırır. Bu ya sadece bir isimden oluşur yada 99 güzel isimden bir kaç tanesinin birleşimi ile olur; işte yukarıda sormuş olduğun isimler bir isme karşılık gelmektedir. Bu da o kişiye has bir zikirdir. Bu zikirler de ebced adedince çekilir, günlük yapılır.

vedud esması. 20- Cebbar esması 206 ve mukaddim esması 184 adet olup toplamı 410 adettir. vedut esması kamer , cebbar esması merih ve mukaddim esması ise zühal'e aittir. Bir bakıma vedud hariç diğer iki esma kahr etmek için kullanılır.

sevgi onu zorların anlaşılamayan yerini anlamadım. sevgiyi büyür ve kişiyi geri dönmesi için zorlayabilir.

annesi engel olur. mantığı engel olur. arkadaşları engel olur. arada uzaklık varsa engel olur. insan tek bileşkenli değil çok bileşkenlidir. ve sosyal bir varlıktır.

Sonuç itibariyle engellerle karşılaşır ve gelemez bakın arkadaşlar sizler hayettan sürekli bir beklenti içindesiniz ama misal aşk aşk için boşuna uğraşma çünkü böle şeyler kabul olmaz.Neden diyeceksin Aşk Nefse hitab eder esmalar ise Ruha Ruh ve Nefs zıttır. bu iki zıtlıkta bişey olurmu sanıyosun.Vaz geç bu sevdadan.

Benim hacetim iş başvurumun bir an önce olmasi için esmaül hüsna okumak istiyorum ama ismim aysu ve bunun ebced degerine karşilik gelen ismi hesaplayamiyorum bana yardimci olurmusunuz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri