Bazı Sureler va Faydaları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aswang
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aswang

Kayıtlı Üye
Fatiha Suresi
Elhamdü lillâhi rabbil'âlemîn. Errahmânirrahîm. Mâliki yevmiddîn. Iyyâke na'büdü ve iyyâke nesta'în. Ihdinas-sirâtal müstakîm. Sirâtallezîne en'amte aleyhim gayrilmagdûbi aleyhim ve leddâllîn.
Faydası:
10 defa okuyan kimsenin amel defterine günah yazılmaz.
100 defa okuyan kamil imana erer.
1000 defa okuyanın vücudu kabirde çürümez ve nefsine hakim olur.
10000 defa okuyanın her istediği kabul olur.
Ayrıca Peygamber efendimiz her gün 50 defa okuyanın, 50 senelik günahlarının affedileceğini müjdelemiştir. (Keşful Ğumme, 1/352)

Felak ve Nas Sureleri

Felak:
Kul, euzü birabbil felâk, min şerri ma halak, ve min şerri gasikin iza vakab, ve min şerri neffassâti fil ukad, ve min şerri hâsidin iza hased.
Nas:
Kul, euzü birabbin nâs, melikin nâs, ilâhin nâs, min şerril vasvasil hannas, elleziy yuvesvisu fiy sudûrin nâs, minel cinneti ven nâs.
Faydası:
Sihir ve büyüyü etkisiz hale getirmek ve şeytandan korunmak için 41 kere okunmalıdır.
Ayrıca 21 defa nas suresini okuyan, cinlerin şerrinden ve evhamlarından korunur.

Maün Süresi

Era eytellezî yükezzibü biddîn. Fezâlikellezî, yedu'ulyetîm ve lâ yehuddu alâ ta'âmilmiskîn. Feveylün lilmusallîn. Ellezîne hüm an salâtihim sâhûn. El-lezîne hüm yürâûne. Ve yemne'ûnelmâûn.
Faydası:

41 defa okuyan kimse Hz.Muhammed (S.A.V)'ı rüyasında görür.

Kevser Suresi

İnnâ e’taynâkelkevser. Fesalli lirabbike venhar. İnne şânieke hüvel’ebter.
Faydası:

100 defa okuyan kimse muradına bi iznihal nail olur. Resulü Ekrem'i rüyasında görür.

Kafirün Suresi

Kul yâ eyyühel kâfirûn. Lâ a'büdü mâ ta'büdûn. Ve lâ entüm âbidûne mâ a'büd. Ve lâ ene âbidün mâ abedtüm. Ve lâ entüm âbidûne mâ a'büd. Leküm dînüküm veliye dîn.
Faydası:
Yatarken okuyan kimse imanını şeytandan korumuş olur.

Nasr Suresi:

Bismillahirrahmanirrahim.
1.İzâa câaaae nasrullaahi vel fethu
2.Ve raeytennâase yedhu-lüüne fii diynillahi efvâacâa
3.Fesebbih bihamdi rabbike vesteğfirhü innehüü kâane tevvaâbâa
Faydası:

Her duanın kabulü için 1000 defa okunmalıdır.

Duha Suresi:

Bismillahirrahmanirrahim
Ved-duhaaa
velleyli izâ secâ
mâ vedde âke Rabbûke ve mâ galâ
velel ahîratû hayrûlleke minel ûlâ
vele sevfe yu’dîyke rabbuke feterda
elem yecidke yetimen fe âvâa
ve vecedeke daaaallen fehedâ
ve vecedeke âaaaîlen fe eğnâ
fe emmel yetime fela teghar
ve emmessaile fela tenhar
ve emma bi ni’meti rabbike fehaddis.
Faydası:

Sürekli okunduğundan psikolojik sıkıntılardan kurtulur.

İnşirah Suresi:

Bismillahirrahmanirrahim,
1. Elemneşrahleke sadrek
2. Ve vedağna anke vizrek
3. Ellezi engada zahrek
4. Ve refağna leke zikrek
5. Feinne meal usri yüsra
6. Inne meal üsri yüsra
7. Feiza ferağte fensab
8. Ve ila rabbike ferğab
Faydası:

Sürekli okuyanlar kalp sıkıntısından kurtulur ve bol rızka kavuşur.

Tin Suresi:

Bismillahirrahmanirrahim
Vettini vezzeytûn
ve duri sinin
ve hâzel beledil emin
legat halegnel insane fi ehseni tagvim
sümme radetnahu esfele safilin
illellezine amenu ve amilussalihati felehum ecrun ğayru memnun
fema yükezzibuke ba’dû biddin
eleys allahu bi ehkemil hakimin
Faydası:

Hergün 7 kere okuyan kimse kötü ahlaktan kurtulur.

Son olarak çoğunu kendim uyguladım ve olumlu sonuç aldım ama bunu verilen okunma sayılarına bağlamıyorum, çünkü ben inanarak ve kalpten okudum.Ayrıca daha hiç birini oturup yüz ya da bin defa okumadım.

Arif Pamuk
Sure-i Yasin, Tebarake, Amme, Vakıa, Namaz Sureliri ve dualar kitabından alıntıdır.

Pamuk yayınlarının safsatalarını eleştiriyorum maddiyat ve çıkarcılık için islam dinine resmen komedi verdiler, ne demek 10 kere ihlas okuyana günah yazılmaz vs, bunlar saçmalıktır... Bildiriler ne Kuran-i nede Sennedir..

Harika bir paylaşım olmuş.ALLAH razı olsun hemen bilgisayarıma yüküyorum yavaş yavaş başlarım :) Teşekkürlerl

Pamuk yayınlarının safsatalarını eleştiriyorum maddiyat ve çıkarcılık için islam dinine resmen komedi verdiler, ne demek 10 kere ihlas okuyana günah yazılmaz vs, bunlar saçmalıktır... Bildiriler ne Kuran-i nede Sennedir..

Birinden böyle bir yorum bekliyordum:)
O yüzden sonuna kendi düşünecemide yazdım. Bende sayılarla alakalı olmadığını düşünüyorum. Hatta banada komik geliyor.Ancak ne olursa olsun Kuran-ı Kerim'de geçen sureler ve inanarak okunursa olmayacak şey yok diye düşündeğimden paylaştım. Birde en azından insanları okumaya teşvik ediyor.

Size katılıyorum Sayın Kontejyan.Bende sayılara göre okumam hiç bir zaman.Ama arkadaşımız yinede güzel bir paylaşım yapmış :)

Birinden böyle bir yorum bekliyordum:)
O yüzden sonuna kendi düşünecemide yazdım. Bende sayılarla alakalı olmadığını düşünüyorum. Hatta banada komik geliyor.Ancak ne olursa olsun Kuran-ı Kerim'de geçen sureler ve inanarak okunursa olmayacak şey yok diye düşündeğimden paylaştım. Birde en azından insanları okumaya teşvik ediyor.
Okumaya teşvik evet, sure olması gelecek verilecek sevap deger ögrenme evet, bunlar açısından hepsine evet, paylaşım içinde sizede teşekkürler ama Pamuk yayınları kelimesini duyunca vücuduma karıncalanma giriyor elimde degil, safsata konusunda bir numaralar..
Cümleler ve eleştirim size degil zaten iyi forumlar..

Harika bir paylaşım olmuş.ALLAH razı olsun hemen bilgisayarıma yüküyorum yavaş yavaş başlarım :) Teşekkürlerl
Rica ederim :)

Okumaya teşvik evet, sure olması gelecek verilecek sevap deger ögrenme evet, bunlar açısından hepsine evet, paylaşım içinde sizede teşekkürler ama Pamuk yayınları kelimesini duyunca vücuduma karıncalanma giriyor elimde degil, safsata konusunda bir numaralar..
Cümleler ve eleştirim size degil zaten iyi forumlar..
Takip ettiğim bir yayınevi olmadığı için bilemiyeceğim ama sayılar konusunda kesinlikle katılıyorum. Sizede iyi paylaşımlar..

herşey bukadar basitmi? Herşeyi yap sonra adedince oku ,olsun bitsin halolsun herşey.Yapmayın arkadaşlar ...Birazda kuranı okuyup anlamaya çalışalım dua etmek tabiki gerekli ama önemli olan kuranın ruhunu anlayıp yaşayabilmek değilmidir?

benim anlamadigim bir olay var,simdi bu sureleri belirli rakamlarda okuyorsunuz ok.. peki rahatsiz olmuyormusunuz?
ben kendimden örnek vereyim,6-7 yil evvel sure ezberlemeye basladim ondan evvel pek bir ezberim yoktu,ama bir sykintimdan dolayi bazi sureler bana lazimdi,bir zat dan yardim istedim o da bana sureler hazirlayib ders verdi ezberle, anlamini tam anla tefekkür et dedi.. sureleri ayet ayet ezberliyorum anlami ile beraber,ezberlemek adina sürekli tekrar ediyorum ama belirli bir zaman sonra kalbim yerinden cikacak gibi carpinti yapiyor,tansiyon vsa sorunlar oluyordu,ve ben bir günde bir kac ayetlik ezberi bile bitiremiyordum sonra bu olaylar hafifledi,ve ayet el kürsi ezberinde ben bayildim,yani tesadüf degil.kesinlikle ayetin verdigi bir durumdu bu, cünki ezberi birakiyorum 3-5 dakikada normal oluyorum , iyiyim diyorum yeniden basliyorum yeniden rahatsizlaniyorum ve bayildim, ve ben bu durumu 6-7 ay gibi bir sürede asabildim,korunma icin bazi ayetler lazim bana hergün okuyorum,ama böyle yogun rakamlari heleki La ilahe ilallah..ya bilmiyorum ben yapamiyorum belkide gönlüm cok dardir onuda kabul ederim...ama sizler rahatsiz olmuyormusunuz ?

Ben sureleri hiç sayıyla okumadım. Ama La ilahe ilallah zikri çok farklı bir amaçla söylendiğini biliyorum birkaç sene önce aynı dediğiniz gibi biri bana da söylemişti ama dikkatli ol demişti ve farklı bir şekildeydi gözler kapalı olmalıydı. O zamanlar biraz korkuyordum devam etmedim. Ama dediğiniz haller bana da oluyordu. O zata anlattım. Bir şeyler dedi. Şimdilik bıraktım. Çok iyi bilirim o yüzden.

Arkadaşlar tabiki her surenin, her azemetin, her duanın ne için okunuyosa bir okunuş usulü ve terkibi vardır.Adedi adedince okunmalıdır tamam;lakin bazı yazarlar ve yayın evleri öylesine yandaş görünüp safsata yapıp alaya alıyolarki bizlerde inanıyoruz neyazık ki.Nedemek şukadar okursan günahın amel defterine yazılmaz ya bu birkere imkansız ne yaparsan yap kişilerin işledikleri günahta yazılır sevapta ama şöyle deseydi olurdu şunu şukadar oku ve okumaya her gün devam et seni günah işlemekten alı koyar de işletmez de ve kalben yap olur amenna.Arkadaşım ben sadece yazılanı eleştiriyorum ne ayeti ne de seni.Vesselam...

benim anlamadigim bir olay var,simdi bu sureleri belirli rakamlarda okuyorsunuz ok.. peki rahatsiz olmuyormusunuz?
ben kendimden örnek vereyim,6-7 yil evvel sure ezberlemeye basladim ondan evvel pek bir ezberim yoktu,ama bir sykintimdan dolayi bazi sureler bana lazimdi,bir zat dan yardim istedim o da bana sureler hazirlayib ders verdi ezberle, anlamini tam anla tefekkür et dedi.. sureleri ayet ayet ezberliyorum anlami ile beraber,ezberlemek adina sürekli tekrar ediyorum ama belirli bir zaman sonra kalbim yerinden cikacak gibi carpinti yapiyor,tansiyon vsa sorunlar oluyordu,ve ben bir günde bir kac ayetlik ezberi bile bitiremiyordum sonra bu olaylar hafifledi,ve ayet el kürsi ezberinde ben bayildim,yani tesadüf degil.kesinlikle ayetin verdigi bir durumdu bu, cünki ezberi birakiyorum 3-5 dakikada normal oluyorum , iyiyim diyorum yeniden basliyorum yeniden rahatsizlaniyorum ve bayildim, ve ben bu durumu 6-7 ay gibi bir sürede asabildim,korunma icin bazi ayetler lazim bana hergün okuyorum,ama böyle yogun rakamlari heleki La ilahe ilallah..ya bilmiyorum ben yapamiyorum belkide gönlüm cok dardir onuda kabul ederim...ama sizler rahatsiz olmuyormusunuz ?

sanırım sizde farklı birşey var ama bunun hükmünü verebilecek olan kişi ben değilim. İnançlı biriyseniz ki öyle gözüküyor ilim sahibi birine konuyu açmanızı tavsiye ederim yüz yüze. Tabi hala devam ediyorsa.

Sizinkiyle aynı değil ama Cevşen-i Kebiri üzerinde taşıyamayan bir arkadaşımı üstada götürdüğümde kendisine maji yada varlık musallat edilmiş olabileceği ihtimaliyle bu yönde iyileştirici çalışmalar yapıldı. (her taktığında belli süre sonra kendiliğinden kopup yada çözülüp düşüyordu sıkıntı kasvet basıyordu taktığında) ve şu anda iyi durumda.

Ben sureleri hiç sayıyla okumadım. Ama La ilahe ilallah zikri çok farklı bir amaçla söylendiğini biliyorum birkaç sene önce aynı dediğiniz gibi biri bana da söylemişti ama dikkatli ol demişti ve farklı bir şekildeydi gözler kapalı olmalıydı. O zamanlar biraz korkuyordum devam etmedim. Ama dediğiniz haller bana da oluyordu. O zata anlattım. Bir şeyler dedi. Şimdilik bıraktım. Çok iyi bilirim o yüzden.

Aswang neymiş la ilahe illallah zikrinin çok farklı olarak söylenen amacı?Aynı zamanda neden dikkatli olunması gerekiyormuş?Çok merak ettim!!!

Aswang neymiş la ilahe illallah zikrinin çok farklı olarak söylenen amacı?Aynı zamanda neden dikkatli olunması gerekiyormuş?Çok merak ettim!!!
Arkadaşım senin benimle derdin ne?? Her konuma imalı imalı iletileri yazıyorsun. Artık yeter şikayet ediyorum. Ben seninle uğraşamam.

aswang arkadasimiza sordugun soruya ben cevab vereyim,en azindan denemek isterim, evvet aswang hakli La ilahe Illallah cok degerlidir,zira görübde göremedigimiz herseyin yasayibda yasayamadigimiz herseyin sirrini icinde barindirir... insanlar ister istemez bir cok ilah edinir,is es evlat para akliniza gelebilecek herseyi tanri edinebilir,ve o tanrilar oldugu süre Ilahi görmekde zorlanir, annem dedi patronum dedi esim öyle istedi diye bir cok kez kendimizi yönlendiririz oysa Allah ne dedi ne istiyor pek düsünmeyiz, düsünmek zor cünki gönlümüzü kaplayan tanrilardan görmeyiz... O yuzden La Ilahe diyeceksin ne varsa yok edeceksinki akabinde Ilallah diyebilesin,hic bir insan yokturki La ilahe demeden Ilallah diyemez...
kamil manada La ilahe ilallah diyebilmis insan cehennem yuzu göremez bu yuzden, cünki onun nuru cehenemi söndürür zaten bana göre dunyaya gelmemizin tek sirrida bu La ilahe Ilallah diyebilmek,ve yine dört kitap ve bütün peygamberler bunu ögretmek ile görevliydiler,kisacasi Tehvid e davet etmislerdir,Asr suresinin ayetindede yine bunun siri vardir Hakki ve sabri tavsiye edenler, zira yine ayni surede bunun aksini savunanlarin husranda olacagi bildirilmistir...

Geri