Arınmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cathrine
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cathrine

Kayıtlı Üye
Her türlü metoda rağmen arınmanın tam olarak ne olduğunu anlayamıyorum,anıları,geçmişi ve geleceği hiç düşünmemek mi,aklına hiç olumsuz birşeyin gelmemesi mi,zihini değiştirmenin yolları var mı,önce herşey düzeliyor gibi oluyor,sonra yeniden ortaya çıkıyor,önemsememeyi ,umursamamayı bilincime yerleştirmek istiyorum,bu nasıl gerçekleşir?Hoponopono bu konuda etkili bir yöntem mi?Eskisi gitmeden yenisine yer açılmaz deniliyor,bu ne kadar doğru?

Arınmak bence sizi üzen , inciten anılarınızdan kurtulmak , kalbinizde yaralar açmış insanları affetmektir. Diğer bir deyişle geçmişi geçmişte bırakıp anı yaşamaktır. Ancak bu insanları affettiğinizde huzuru bulabilirsiniz. Aksi taktirde o kişi veya kişiler ya da olaylar hayatınız boyunca içinizde sıkıntı ve huzursuzluk yaratacaktır.

Her türlü metoda rağmen arınmanın tam olarak ne olduğunu anlayamıyorum,anıları,geçmişi ve geleceği hiç düşünmemek mi,aklına hiç olumsuz birşeyin gelmemesi mi,zihini değiştirmenin yolları var mı,önce herşey düzeliyor gibi oluyor,sonra yeniden ortaya çıkıyor,önemsememeyi ,umursamamayı bilincime yerleştirmek istiyorum,bu nasıl gerçekleşir?Hoponopono bu konuda etkili bir yöntem mi?Eskisi gitmeden yenisine yer açılmaz deniliyor,bu ne kadar doğru?

Arınmak farklı farklıdır.Tek bir şekli yoktur.
-Enerjisel arınmak
-Geçmişi arındırmak
-Olumsuzluklardan arınmak gibi farklı farklıdır.

Ho'oponopono ile tamamen sevgiyi kullanırsınız olumsuzluklardan arınırsınız. :) Ho'oponopono ile karşıdakini de arındırabilirsiniz. :)

Hepsiyle ilgili teknikler forumda mevcut . :)

Arınmak farklı farklıdır.Tek bir şekli yoktur.
-Enerjisel arınmak
-Geçmişi arındırmak
-Olumsuzluklardan arınmak gibi farklı farklıdır.

Ho'oponopono ile tamamen sevgiyi kullanırsınız olumsuzluklardan arınırsınız. :) Ho'oponopono ile karşıdakini de arındırabilirsiniz. :)

Hepsiyle ilgili teknikler forumda mevcut . :)
hepsini ego çatısı altında toplayamazmıyız:)

Ben geçmişten ve gelecekten özgürleşmek şimdiki anı yaşamak istesem de bazı şeyler aklıma takılıyor,ben asıl bilinçaltımı değiştirmek istiyorum,bunu tek başıma yapabilir miyim?Bu duyguyu her zaman yaşamk istiyorum,ben sadece düşüncede değil yaşam biçimi olarak özümsemek istiyorum farkındalığı,sürekli kendime hatırlatarak değil,tam anlatabildim mi acaba?

Ben geçmişten ve gelecekten özgürleşmek şimdiki anı yaşamak istesem de bazı şeyler aklıma takılıyor,ben asıl bilinçaltımı değiştirmek istiyorum,bunu tek başıma yapabilir miyim?Bu duyguyu her zaman yaşamk istiyorum,ben sadece düşüncede değil yaşam biçimi olarak özümsemek istiyorum farkındalığı,sürekli kendime hatırlatarak değil,tam anlatabildim mi acaba?

-Olumlamaları yapın ( forumda konu mevcut)
-Meditasyon yapın
-Beki İkala Eriklinin kitaplarını okuyabilirsiniz çok faydalı.Meleklerle geçmişinizi şifalandırabilirsiniz.
-Farkındalık güçlendirici teknikler deneyebilirsiniz.
vb....

Bunları yapmakta zarar gelmez.Azminiz tecrübe ve sonuç olarak dönecektir. :)

Öncelikle akan nehire karşı koymamak gerekir diye düşünüyorum yani hayatın kendisine. İçinde bulunduğumuz durumu kabul etmek gerekir. Olayları değiştirmeye çalışmak zamanımızı ve enerjimizi çalar. Zamanımızı ve enerjimizi daha yararlı işler için harcayabiliriz; mesela hayata daha çok farkında olarak bakmak, kendimizi tanımak ve beynimizdeki düşüncelerin su gibi akmasına izin vermek gibi...

İstediklerinizi fark etmeniz bile büyük adımdır. Farkındalığın ilk adımı, fark etme gerekliliğine inanmaktır. Özetlediklerinizden anladığım kadarıyla, araştırmış, biraz deneyimlemiş ancak sürekli enerji harcar halde yapmak değil de artık olabildiğince farkında olup, arınıp, anı olması gerektiği gibi yaşamak istiyorsunuz. İşlerin bilinçaltında kilitlendiğini bilmeniz de güzel bir adım.

Size önerim şöyle olabilir; ister bahsettiğiniz yöntemle, ister size yakın gelen bir yöntemle devam edin. İşe yarıyor mu sorusuna ise, işe yarayan sayısız kişi olduğunu gördüğümüz her yöntem işe yarar, yeter ki tam inançla pes etmeden yapalım. Tek başına başarılır mı diye sormuşsunuz, evet. Özellikle bilinçaltı düzenlemeleriyle alakalı olmalıdır gerçek arınmalar. Çünkü siz günlük temizleseniz de yine alttan gelen sinyaller canımızı yakıp bizi başka yerlere götürebilir. Salt farkındalığa bir parmak şıklatma hızıyla kavuşma imkanı olsaydı, zaten kimsenin tek sorunu olmazdı. Bu kadar kolay değildir ancak ne kadar zorduru da kişinin geçmiş yaşantısına ve aldığı kodların toplamına bakılarak anlaşılır.

Pes etmeden devam etmelisiniz. Ben bu durumlarda iki sepetimiz olduğunu düşünüyorum. Artılar eksiler, farkında olmadığımız anlar, farkındalık anları, doğru seçimleri yaptıklarımız ve diğerleri, arınabilmemiz ya da arınamadıklarımız. Bu durumda hiç pes etmeden, tek bir tane negatiftekini pozitif sepetine atarsak bu bize kar gelmeli. Zamanla sepetlerin oranı öyle değişecektir ki... Siz anları çoğalttığınızda, pes etmediğinizde, sizi negatife çekecek durumlarda dahil kendinizce yöntemler bulduğunuzda, çok başkalaşacaktır her şey. İmkanınız varsa ve başa çıkamadığınız yerlerde uzman yardımı da alabilirsiniz(psikolojik anlamda değil) bilinçaltı hipnoz nlp eft yöntemleri de öneririm. Az ama size göre öz yol arkadaşları da, benzer deneyim yaşayan kişilerle paylaşma da işe yarayacaktır. Zaten zamanla yol alınan mesafe, ancak özel çabalarla geri dönderebilirsiniz negatifleri geri. Geçmiş arınmaları, bilinçaltı kodları bölümleri sitemizde de mevcut, iç sesinizle yüzleşebilirsiniz, zamanla sizinle ortak çalışıyor olacaktır. Bir kere yürümeyi öğrenen çocuk gibi, ne kadar ilerlerseniz (düşe kalka da olsa) sonrasında artık o kaslar nasıl yürüneceğini bilir, tüm koordinasyonla nasıl yürüdüğümüzü bile anlamadan yürürüz. Bunun gibi zamanı gelecek ve bu kadar enerji harcamak zorunda kalmayacaksınız.

Sevgiyle...

Bazen sinirden küfür edebiliyorum ben aslında ben baya küfür ediyorum küfür yiyincede delleniyorum tipik ergen hareketleri diyebiliriz bunlara ama ben farklı olmak istiyorum bu tür olumsuz ve kötü alışkanlıklarımdan vazgeçmek istiyorum aynı zamanda bunları duyuncada önemsememeyı ıstıyorum napmalıyz?

Bazen sinirden küfür edebiliyorum ben aslında ben baya küfür ediyorum küfür yiyincede delleniyorum tipik ergen hareketleri diyebiliriz bunlara ama ben farklı olmak istiyorum bu tür olumsuz ve kötü alışkanlıklarımdan vazgeçmek istiyorum aynı zamanda bunları duyuncada önemsememeyı ıstıyorum napmalıyz?

Gözlemci kalmayı denemelisiniz. Size dışarıdan zarar vermek istedi birileri, bir amaçla kızdırmak istediler vs. Olayın dışından bir bakın, bunu denemelerle zamanla gerçekleştirebilirsiniz. O olayda seyirci olmaya başladığınızda, büyük bir kısmı size gereksiz gelmeye başlayacaktır, özellikle sinirlenme nedenleri. Sonrasında bütünün parçasına bakın ve kendinize sorun, ne olur ki... Bu bana böyle davrandı, şu koskoca evrende sayısız veri, bilgi sistem varken, bana bir kişi bunu söyledi, bunu kendi hayatıma kabul etmesem ne olur?

Şöyle söyleyeyim, yaşadığımız negatif durumları da biz çekiyoruz. Bizim alışkanlıklarımız, kodlarımız böyle ferahlıyor belki de. Siz bir kere ne olur diyebildiğinizde, olayı gözlemci olarak izleyip küçülttüğünüzde, artık gerilim gibi yoğun enerji de salmayacaksınız. Siz bu olayla ilgili odak oluşturmadıkça, bunu deneyimleyerek ve emin bir dille söylüyorum, bir daha benzer olayları çekemezsiniz. Çünkü sizi ortada üzen, sıkan, geren bir durum yok. Bu da sınavlardan bir tanesi ve artık siz o kısmı atlattınız. Kısacık bir örnek vereyim; uzun yıllar aynı tarz hareketleriyle içten içe beni sıkan bir tanıdık( büyüğüm diyelim) aynı benzer ve gerçek anlamda sinir bozucu konuşmalarından birisini yapıyordu. Tüm hararetiyle, gerecek, ortamı negatife çekecek konuşmaları sıralıyordu. Herkes benim vereceğim yanıtla, ortamın ne hale geleceğini tahmin ede dursun, ben sadece şunu söyledim, "Önemli değil yahu ben de seviyorum, seni herkesi" :). O an bir sessizlik, ardından bir kahkaha koptu. Kişi durakladı, herkes bir garip bakıyordu. İnanın bu senelerce yaşadığım bir çok benzer olayın, bir anda sonu olmuştu. Ben çekiyordum halbu ki bilmeden. Artık bu tarz iğnelemeler beni zerre rahatsız etmeyeceği için bana gelmesi de imkansızdı. Ben kabul etmiyorum, odağımda yok bu tarz şeyler. İnanın hayatınıza sihirli değnek dokunmuşcasına değişiveriyor her şey. Bu kadar kolay aslında, zor olan sadece gerçekten yapabilir olmamız.

Arınmak,uyanmak,ermek,özgürleşmek,,vs tüm bu kavramlar aynı anlama gelmiyormu?bir budanın,patanjalinin geldiği son noktayla bir hallacın ,yunusun geldiği nokta arasındaki fark ne?bence hiçbir fark yok ,sadece sözcükler değişiyor,biz fenafillah deriz onlar moksha yada Nirvana derler,,herkesin bir egosu varsa ki var o halde arınmanında en üst başlığı egodur,geçmişten arınmak,bilinçaltını temizlemek,olumsuz enerjiden arınmak tüm bunlar tek bir kaynaktan besleniyor o kaynak kurutulmadığı sürece sadece sinekleri öldürürüz ki bu bizi kesin sonuca götürmez ,bu kaynağı kurutmak için farklı farklı yollar izlenebilir ama herkes aynı son durakta buluşur,

Geri