Bazen sinirden küfür edebiliyorum ben aslında ben baya küfür ediyorum küfür yiyincede delleniyorum tipik ergen hareketleri diyebiliriz bunlara ama ben farklı olmak istiyorum bu tür olumsuz ve kötü alışkanlıklarımdan vazgeçmek istiyorum aynı zamanda bunları duyuncada önemsememeyı ıstıyorum napmalıyz?
Gözlemci kalmayı denemelisiniz. Size dışarıdan zarar vermek istedi birileri, bir amaçla kızdırmak istediler vs. Olayın dışından bir bakın, bunu denemelerle zamanla gerçekleştirebilirsiniz. O olayda seyirci olmaya başladığınızda, büyük bir kısmı size gereksiz gelmeye başlayacaktır, özellikle sinirlenme nedenleri. Sonrasında bütünün parçasına bakın ve kendinize sorun, ne olur ki... Bu bana böyle davrandı, şu koskoca evrende sayısız veri, bilgi sistem varken, bana bir kişi bunu söyledi, bunu kendi hayatıma kabul etmesem ne olur?
Şöyle söyleyeyim, yaşadığımız negatif durumları da biz çekiyoruz. Bizim alışkanlıklarımız, kodlarımız böyle ferahlıyor belki de. Siz bir kere ne olur diyebildiğinizde, olayı gözlemci olarak izleyip küçülttüğünüzde, artık gerilim gibi yoğun enerji de salmayacaksınız. Siz bu olayla ilgili odak oluşturmadıkça, bunu deneyimleyerek ve emin bir dille söylüyorum, bir daha benzer olayları çekemezsiniz. Çünkü sizi ortada üzen, sıkan, geren bir durum yok. Bu da sınavlardan bir tanesi ve artık siz o kısmı atlattınız. Kısacık bir örnek vereyim; uzun yıllar aynı tarz hareketleriyle içten içe beni sıkan bir tanıdık( büyüğüm diyelim) aynı benzer ve gerçek anlamda sinir bozucu konuşmalarından birisini yapıyordu. Tüm hararetiyle, gerecek, ortamı negatife çekecek konuşmaları sıralıyordu. Herkes benim vereceğim yanıtla, ortamın ne hale geleceğini tahmin ede dursun, ben sadece şunu söyledim, "Önemli değil yahu ben de seviyorum, seni herkesi"
![Smile :) :)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f642.png)
. O an bir sessizlik, ardından bir kahkaha koptu. Kişi durakladı, herkes bir garip bakıyordu. İnanın bu senelerce yaşadığım bir çok benzer olayın, bir anda sonu olmuştu. Ben çekiyordum halbu ki bilmeden. Artık bu tarz iğnelemeler beni zerre rahatsız etmeyeceği için bana gelmesi de imkansızdı. Ben kabul etmiyorum, odağımda yok bu tarz şeyler. İnanın hayatınıza sihirli değnek dokunmuşcasına değişiveriyor her şey. Bu kadar kolay aslında, zor olan sadece gerçekten yapabilir olmamız.