"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Annenin bedduası yardım edermisiniz çok utanıyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

beyaz_melek

Kayıtlı Üye
MRB arkadaşlar size bişey sormak istiyorum utandığımdan kimseye de soramıyorum bugün annemle giydiğim kot pantolon yüzünden kavga ettik hani yırtık ve kesik pantolon giyiyom diye görenler yırtık pantolon giyiyom diye ayıplar mış da bende inat ettim giyicem diye öyle bi karakterim var illa inatlaşıcam KÖTÜ BİŞEY DEMEDİM BEN SEVİYORUm dedim giyicem annemde giyemezsin falan sonra bana Allah da sanaynı sen gibi versin dedi hiç bi işin yolunda gitmesin tuttuğun dallar elinde kalır inşallah dedi şu ramazan gününde edecek edilecek beddua mı bu hep böyle annem bana söz geçiremeyip sıkışınca hemen beddua elinde koz tabi ana baba bedduası geçer miş ya bazen gerçek annem olmadığını düşünüyorum bedduası tutar mı sizce

Anneler çocuklarını koşulsuz severler. Eminim ki içten gelerek söylememiştir bunları. Sanırım yaşınız oldukça genç ve bu dönemlerde aile ve genç arasında çatışmalar yaşanabiliyor. Anneniz kişiliğine de bağlı olarak bir süreden sonra sabrını kaybedip bu tarz sözler sarfediyordur muhtemelen. Gidip annenizle sarılın, daha sakin bir konuşma yapmayı deneyin. Onu çok sevdiğinizi, üzmek istemediğinizi ancak sizin de istekleriniz olduğunu anlatın. Orta yolu bulmaya çalışın. Eminim o da anlayış gösterecektir. İki taraf da sakin kalmayı başarırsa yazdığınız tarzdaki kötü sözler ve dualar sarf edilmeyecektir.

Anneniz sizi bu yaşa getirerken çok emek verdi ve belki bir süre sonra okul, iş ya da evlilik gibi nedenlerle ayrılacaksınız. Henüz yanlarındayken kıymetlerini bilmek lazım.
Sevgiler...

Aile o kadar değerlidir ki , inan yaş ilerledikçe ve geriye bir dönüp bakınca ben ne yapmışım deniliyor. Bence yapmanız gereken annenizi şaşırtmanız birde birazcık inatlaşmamak :). Çünkü zamanla değişecek ve olgunlaşacak olan biz çocuklarıyız.

Halk arasında şu şekilde bir inanış vardır. Baba bedduası tutar anne beddua tutmaz derler. Anne süt verdiği için tutmaz diyede ilave ederler. Ancak ben ikisininde ettiği bedduanın tuttuğuna inanmıyorum. Kızgınlıkla söyleyip içinde tövbe etmiştir, size söylemiyordur. Hiçbir anne baba çocuğuna maddi manevi zarar gelsin istemez. İçinizi ferah tutun..

Anne nin bedduasi tutar cünki o kadin evladini karninda tasiyor ve evlada bu hakki ödeme imkani yoktur, bir evlad annesini karninda tasiyamayacagina göre. Süt emdirmis olmasi bedduanin tutmasinda etken degildir cünki o süt zaten cocugun hakkidir anne ila alakasi yok.
Allah onlara bir "of" bile demeyin diyor buda onlarin cocugu en aciz durumda sarip sarmalamalari ile alakali, bir evlat annenin hakkini ödeyemior bu sebeden dolayi böyledir.
Ama bu demek degilki anne kutsaldir (böyle yaygin bir inanis var ) islam dininde kutsallik yoktur bir anne de kutsal degildir, degerlidir hemde cok degerli ama kutsal degildir, kuddus olan tek Allah'tir.
Anne cocugunun sahibi degildir bu yuzden bir iddada bulunmamali, bir kot yuzunden edilmis böyle agir bir beddua nasil tutsun ki , Allah nasil onun rabbi ise seninde aynen öyle ve o nasil ona rahman ise sanada öyle.
Bedduanin tutmasi icin senin onu hak etmen lazim anneni cok inciltmis olman lazim haddi hudutu asmis olman lazim, buda bir kot ile meydana gelmezki.
Güzel bir insan olmasaydin su durumdan utanmazdin, sen annesini seven bir insansin onu bu bedduayi hak edecek kadar kirabilecegini sanmiyorum.. Elini öper sarilirsin özür dilersin gecer, annende zaten bu sözleri kalben söylemis olmaz sanirim sinirleri ziplamis :)

Hayirli ramazanlar..

Annenin yaptığı hoş değil çünkü beddua ederek evinin bereketini dirliğiini düzenini bozuyor. Bedduanın seninle ilgili boyutuna gelince eskiler derki ananın ettiği hayırdua tutar ama beddua tutmaz çünkü evladı ananın bedduasından ananın evladına verdiği süt korurmuş lakin baba bedduası alanın iki yakası bir araya gelmez derler.

Anneler çocuklarını koşulsuz severler. Eminim ki içten gelerek söylememiştir bunları. Sanırım yaşınız oldukça genç ve bu dönemlerde aile ve genç arasında çatışmalar yaşanabiliyor. Anneniz kişiliğine de bağlı olarak bir süreden sonra sabrını kaybedip bu tarz sözler sarfediyordur muhtemelen. Gidip annenizle sarılın, daha sakin bir konuşma yapmayı deneyin. Onu çok sevdiğinizi, üzmek istemediğinizi ancak sizin de istekleriniz olduğunu anlatın. Orta yolu bulmaya çalışın. Eminim o da anlayış gösterecektir. İki taraf da sakin kalmayı başarırsa yazdığınız tarzdaki kötü sözler ve dualar sarf edilmeyecektir.

Anneniz sizi bu yaşa getirerken çok emek verdi ve belki bir süre sonra okul, iş ya da evlilik gibi nedenlerle ayrılacaksınız. Henüz yanlarındayken kıymetlerini bilmek lazım.
Sevgiler...

çok teşekkür ederim açıklama için haklısınız galiba kıymet bilmek lazımda bi anne çocuğuna böyle beddu edermi kafam karışıyo doğrusu sanki bana bişey olsa mutlu olcaklar bazen öyle düşünüyorum bir anlık sinirle neler söyleniyo tövbeler olsun

saolun yorum yazan arkadaşlara ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım sevgi ve ışıkla kalın hayırlı ramazanlar :)

Ah etmek elbette ne kişiye, ne ettiği kişiye iyi değildir. Ah ederken yaydığımız enerji, negatif ve oldukça güçlüdür çünkü canımız yanıyordur ve ister istemez yaydığımız enerji de çok güçlü salınacaktır. Ancak ah için iki uçlu denir, sebebi ise ah ettiğimiz sırada oluşturduğumuz negatif enerji alanı, bize de pek hayırlı davranmayacağı içindir.

Annenin evladına ettiği aha gelirsek, elbette her anne bir değildir, ancak hala birbirinizle dialoğunuz olduğuna göre, size bu zamana kadar baktığına göre, sizi seven, sahip çıkan, kollayan bir anne var. Ki verdiği emekleri ödemek de imkansızdır, evladına sahip çıkmış bir annenin, gerilmiş üzülmüş sıkıntıda olabilir, yoksa emin olun ettiği ahın olmasını asla istemez. Bu sebeple aslında, ahın geçerli olmaması söz konusudur çünkü gerçekten dilenmemiş, sadece sinir yatıştırma adına ağızdan çıkmış sözlerdir. Sizi en çok sevdiğini düşündüğünüz kişileri karşınıza alın, birisi de anneniz olsun, başınıza bir iş gelmek üzere olsa, kesinlikle canı pahasına atılacak kişi de odur, bu sebeple ahın tutacağını düşünmeyin. Babanınki tutar, anneninki tutmaz inanışlardır hep, evladı için yaşamış bir babanın ahı tutabilir haklıysa ancak evladına hayat boyu sırt çevirmiş babanın ne haklı davası olabilir ki ahı tutabilsin. Müsterih olun, anne yüreği o aha izin vermez. En kısa sürede birbirinizin gönlünü almaya bakın derim...

Sevgiyle..

Açıkçası hem baba bedduası hemde anne bedduası almış biriyim. Ve tutacağına inanmıyorum. Annem sizin anneninizin dediğinin bir değişini söylemişti bana. ''Allah sana senin gibi 2 tane kız evlat versin de senden neler çektiğimi gör.'' demişti. Babamda '' iki yakan bir araya gelmesin'' demişti. Ne demiş olurlarsa olsun ben tutacağına inanmıyorum. Haksız yere söylenenlerin bence bir hükmü yoktur. =)) Bence de rahat olun bu konuda..

Origanum la bir konusmamizda kendisi bana annelerden hicbir sekilde negatif enerjiyi cocuguna yonlendiremicegini anneleri bu kismi yanlis hatirlayabilirim belki bunu anneleri. Kutsalligiyla alakali oldugunu soylemisti.

çok haklısınız da ne olursa olsun ben anne olsam böyle söylemezdim ya beri çok huzursuzum bişey olursa diyeee KORKUYORUM AÇIKSACI EN AZINDAN İÇİMİ RAHATLATTINIZ ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM ALLAH RAZI GELSİN HEPİNİZDEN

çok haklısınız da ne olursa olsun ben anne olsam böyle söylemezdim ya beri çok huzursuzum bişey olursa diyeee KORKUYORUM AÇIKSACI EN AZINDAN İÇİMİ RAHATLATTINIZ ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM ALLAH RAZI GELSİN HEPİNİZDEN

Sevgili beyaz melek;
İçiniz rahatladığı için çok sevindim, anne-kız arasında böyle şeyler bir anlık sinirden dolayı olur sonrada unutulur gider.

Ve küçük bir hatırlatma:)
Sitemizde cümlenin tamamını büyük harfle yazmak bağırmak anlamına gelmektedir. Umarım bundan sonra dikkat edersiniz.:)
İyi Forumlar.

Aslında konuya yeterli ve güzel cevaplar verilmiş. Ben sadece fikrimi belirtmek istiyorum. Anne, babanın beddua etmesi elbette doğru değildir. İnsanların beddua etmesi de doğru değil aslında. Günümüzde edilen dualar, iyi niyetler hep aynı kalıplardan oluşan sözcüklerdir. Aynı şekilde beddualar da öyledir. Dualar nasıl içten ve samimiyetle yapıldığında Allah'ın izniyle kabul oluyorsa, beddualar da içten yapılmalı ve kişinin gerçekten hakketmesi gerekir(Gerçekten hakkettiğini bilemeyiz.) Anne ve babalarımız yeterli farkındalık ve bilinç seviyesinde değilse bu tür beddualar yaparlar. Edilen beddualar hakkedilmemesi durumunda kişiye dönecektir. Bu kendi için ekstra negatif enerji demektir. Herkesin anne-babası, evladı aynı olmayabilir. Çoğunlukla büyük bir şey olmadıkça anne ve babalar içten beddua etmezler. Sadece öfkeli anında rahatlamak için bu kalıpları kullanırlar. Çünkü bu beddualar çok ağırdır. İnsan düşmanı için kullanmaz. Bir anne baba evladı için kullanır mı? Küçüklüğümüze bakacak olursak; düştüğümüzde, elimiz kesildiğinde kendi canı acımış gibi üzülürler. Anneniz sadece doğru yapmadığınızı düşündüğü için bir çok anne ile aynı yöntemi kullanmış. Çocuklar anne ve babasına hem hediye hem de emanettir. Yetiştirip korumakta onların görevidir. Evlatların da anne ve babasına karşı görevleri vardır. Peygamber efendimiz s.a.v kimseye beddua etmezdi. Beddua etmek yerine Allah hidayete erdirsin gibi hayırlı dua, niyetlerde bulunmaları elbette daha hayırlıdır. Sevgili Alin'in yazdıklarına katılıyorum(Özellikle babalar hakkında). Sevgiler.

Sevgili beyaz melek;
İçiniz rahatladığı için çok sevindim, anne-kız arasında böyle şeyler bir anlık sinirden dolayı olur sonrada unutulur gider.

Ve küçük bir hatırlatma:)
Sitemizde cümlenin tamamını büyük harfle yazmak bağırmak anlamına gelmektedir. Umarım bundan sonra dikkat edersiniz.:)
İyi Forumlar.

bu hatırlatma iyi oldu bilgilendirdiğiniz için çokk teşekkür ederim:)
sevgiler

MRB arkadaşlar size bişey sormak istiyorum utandığımdan kimseye de soramıyorum bugün annemle giydiğim kot pantolon yüzünden kavga ettik hani yırtık ve kesik pantolon giyiyom diye görenler yırtık pantolon giyiyom diye ayıplar mış da bende inat ettim giyicem diye öyle bi karakterim var illa inatlaşıcam KÖTÜ BİŞEY DEMEDİM BEN SEVİYORUm dedim giyicem annemde giyemezsin falan sonra bana Allah da sanaynı sen gibi versin dedi hiç bi işin yolunda gitmesin tuttuğun dallar elinde kalır inşallah dedi şu ramazan gününde edecek edilecek beddua mı bu hep böyle annem bana söz geçiremeyip sıkışınca hemen beddua elinde koz tabi ana baba bedduası geçer miş ya bazen gerçek annem olmadığını düşünüyorum bedduası tutar mı sizce

sen bittin.

Bu nasıl bir üsluptur anlayamadık? Nasıl bitti, dalga amaçlı mı yazıyorsunuz? Bu sitede, bu tarz şeylere izin verilmeyeceğini fark edecek kadar, mesaj sayınız bulunmakta. Kötü bir şeyler olacağını ve bedduanın tutacağına inanıyorsanız, sebepleriyle birlikte yazınız. Yoksa keyifhanede olmayan bir bölümde, bu şekilde yazmak site kurallarımızca yasaktır.

Sizinle birlikte tüm üyelerimize hatırlatmadır...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri